Zauvek će biti naš novosadski dečak: Evo ko je bio Đole Balašević i zašto smo ga voleli!

Autor:

Zabava

19.02.2021

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati novosadski kantautor Đorđe Balašević preminuo je usled bolesti upale pluća!

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/N1
Đorđe Balašević

Zbog ovoga je morao da odloži predstojeće koncerte, a prisetimo se kako je uopšte ovaj "dečak s novosadskog asfalta " osvojio srca svih devojaka, žena i majki.

Naime, svoju karijeru Đorđe Balašević otpočeo je pre skoro četiri decenije u srednjoškolskom bendu "Žetva" s kojim je snimio prvi singl "U razdeljak te ljubim". Iako mu pesma nije bila posebno draga, upravo ona ga je i proslavila.

Polako svi počinju da prepoznaju glas "novosadskog dečaka", a on dalje svoj put nastavlja u grupi "Rani mraz".

Za razliku od njegove ljubavi prema muzici, roditelji su uvek smatrali da je trebalo da se bavi geografijom za koju se i školovao. Zbog toga, iako im je Balašević uvek ostavljao dva mesta za koncert, istom nikada nisu prisustvovali.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILOVANOV
Đorđe Balašević

Iz svog rodnog Novog Sada nikada nije otišao, a vrlo mali broj ljudi zna da je njegova starija sestra Jasna preminula.

Kako je već više puta napomenuo, mrzi formalnosti, a 1992. godine odbija da ide na vojni front zbog čega su njegove pesme bile zabranjene u državi.

Deset godina ranije upoznao je ljubav svog života, Oliveru Savić sada Balašević, s kojom je u braku više od tri decenije.

Njihov susret izjednačava se s onim sa filmskog platna. Ona kao reprezentativka u gimnastici sa nešto skromnijim načinom života, i on na početku slave s raskošnijim životom.

RepublikaFoto: Printscreen
Đorđe Balašević

Već pri prvom susretu, sukobili su im se životni stavovi, ali Olja će ubrzo postati muza koju je svaki muzičar oduvek sanjao.

Njihova ljubav traje već više od tri decenije, a kako je sve bivalo u Balaševićevom životu, i sam njihov čin sklapanja braka bio je duhovit, neisplaniran i onaj vredan pamćenja za ceo život.

Naime, kumovima su rekli da idu da snimaju seriju te da nikako ne zaborave da ponesu lične karte, a sam bračni par je kasnio na sopstveno venčanje.

RepublikaFoto: Printscreen
Đorđe Balašević

Iz njihove ljubavi, izrodilo se troje dece, Jovana, Jelena i Aleksa. A od 2013. godine ova porodica bogatija je i za dve unuke koje je rodila ćerka Jelena.

Đorđe Balašević rođen je 11. maja 1953. godine, a iza sebe ima mnoštvo pesama koje su posvećene njegovoj muzi, Olji Balašević, a svoje reči pretočio je i na papir, pa tako može da se pohvali i sa pet književnih dela.

RepublikaFoto: Printscreen
Đorđe Balašević

Jedan od tužnijih perioda u Balaševićevom životu bio je nakon rođenja ćerke Jovane. Naime, Đole ju je prvi put video tek mesec dana nakon rođenja, jer je bio u vojsci i nije smeo da prelazi granicu, a Olivera se zbog epidemije meningitisa koja je tada vladala u Novom Sadu porodila u Budimpešti.

Njegovi roditelji nikad nisu prisustvovali nijednom njegovom koncertu, za koje im je uvek čuvao dva prazna mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading