Crnogorska internet-senzacija osvaja Srbiju! Njezvanova: Dinja i ja nismo za poređenje, odrasla sam na BUKSOVCIMA!

Autor: M.K.V

Zabava

15.02.2021

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upoređivanje je bolest našeg društva. To datira još od ranog detinjstva "đe te majka pita: 'Koliko je Janko i Marko dobio na kontrolnom?'"

RepublikaFoto: instagram.com/grand tv
Dinja i Njezvanova

Crnogorka Nataša Kovačević, poznatija kao Njezvanova, koja je poput Sandre Silađev Dinje u Srbiji svojim šaljivim klipovima osvojila region, u razgovoru za Srpski telegraf otkriva kako ju je popularnost sasvim spontano snašla. Trenutno na Instargamu broji 130.000 pratilaca, a za naš list priznaje da je pekla zanat gradeći se na humoru čuvenih buksovaca.

 

Kako influenserka, odnosno internet-senzacija, od pravnice?

- Evo ka što vidite. Kakve su to predrasude (smeh).

Otkud ideja da se nazovete Njezvanova poput junakinje iz nedovršenog dela Dostojevskog "Njetočka Njezvanova"?

- Rasla sam u biblioteci u kojoj je radila moja baka, između polica, slično kao ona.

Da li ste imali u planu da uplovite u Instagram vode?

- Ne nisam planirala, desilo se samo od sebe. Ja sam se samo dobro zabavljala.

U Crnoj Gori vas nazivaju "prvom damom Instagrama", a vaš humor često porede sa čuvenim buksovcima, imate li neke veze s njima?

Svi smo mi isti narod i tako se svi i pronalazimo u mojim šalama. Verujem da je to zato što je to isti mentalitet

- Nemam nikakve veze s njima, ali mi je čast da me uporede s njima. Oni su četiri najveća genijalca u ovom vremenu. Odrasla sam na njihovom humoru.

Relativno brzo ste stekli popularnost i van crnogorskih granica. Kakvi su vam planovi i da li ste ih korigovali od prvog videa do danas?

- Od samog starta se sve to nekako širilo izvan granica Crne Gore. Verujem da je to zato što je to isti mentalitet. Svi smo mi manje-više isti narod i tako se svi i pronalazimo u mojim šalama. Imam dosta planova za budućnost, ali o tom-potom. Kako koji bude prispevao za realizaciju tako ću o tome govoriti.

U Srbiji je poput vas nešto ranije započela Sandra Silađev Dinja. Da li je pratite i da li vam je možda ona u nekom momentu poslužila kao uzor? Imponuje li vam poređenje s njom?

- Upoređivanje je bolest našeg društva. To datira još od ranog detinjstva "đe te majka pita: 'Koliko je Janko i Marko dobio na kontrolnom?'" Mislim da to stavlja fokus na razlike, a ne na sličnosti, i da nas tako otuđuju. Sandra je super, upoznale smo se. Jedna plemenita, talentovana, inteligentna žena i odlična glumica.

 Njoj često zameraju "što nije dama" (iako je prate i ti što je hejtuju), dok se za vas takvi komentari na društvenim mrežama teško mogu videti.

- Verujem da svako radi najbolje što zna. Mislim da se Sandra samo ne bavi trivijama kojima je većina opterećena i da je to, između ostalog, jasna poruka koju šalje. Ne moramo sve baš da budemo iste da bismo bile uspešne.

Važno je podizati svest i oslobađati se tabua. Problem se ne rešava odlaženjem kod frizera, nego kod terapeut

Pominjali ste da vam je popularnost odnela dobar deo privatnosti. Kako se s tim sada nosite?

- Svaki posao nosi sa sobom određena odricanja. Moj je sa sobom doneo taj atak na privatnost. U početku mi je to bio šok, pa sam se teško s tim nosila, ali s vremenom sam naučila da napravim selekciju šta ću skloniti od svih i svega, pa sad ne vidim tu neki problem. Radila sam i na televiziji i na radiju, ja, jednostavno, obožavam sve medije.

Koliko je u vašem poslu važno poistovećivati se s publikom?

- Ja se ne poistovećujem sa svojom publikom, ja jesam ista kao moja publika i oni me zato vole. Ja ne izigravam lažni sjaj i luksuz. Ja sam samo ja. I publika uvek zna kad je lažete.

Da li ste privatno isto tako vedri i nasmejani ili se pretvarate u mrguda kad se svetla pogase?

- Kad se svetla ugase, ja sam ljudsko biće, kao i svi ostali. Vesela, vedra, tužna, nervozna, mrgud, raspevana, kao i svi ostali.

 

 

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić

Moramo pomoći žrtvama zlostavljanja

Nedavno ste pružili podršku i žrtvama seksualnog zlostavljanja nakon što je glumica Milena Radulović iznela svoju priču u javnost.

- Važno je da prvo naučimo i razjasnimo šta sve jeste seksualno zlostavljanje, a odmah potom i kako možemo pomoći žrtvi, na koji način.

Uticaj na društvenim mrežama koristite i da probudite svest kod ljudi na temu brojnih društvenih problema. Ima li tu vidljivih rezultata?

- Rezultati rada u oblasti mentalnog zdravlja ne dolaze tom brzinom kojom bismo možda mi želeli. Jako je važno da podižemo svest o tome da je bitno kako se osećamo i da razgovaramo o tome. Važno je da se oslobodimo stigme i tabua. Problem se ne rešava odlaženjem kod frizera, nego kod terapeuta.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading