PLJUSKOVI SVE BLIŽI BEOGRADU: Padavine prvo stižu u OVAJ DEO GRADA!

Autor:

Vesti

24.04.2024

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oblačni sistem sa kišom i pljuskovima iz Bosne, sredinom dana zahvatio je i zapadne predele Srbije.

PLJUSKOVI SVE BLIŽI BEOGRADU: Padavine prvo stižu u OVAJ DEO GRADA!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Trenutna temperatura u Beogradu iznosi 17°C

Oblačni sistem sa kišom i pljuskovima iz Bosne, sredinom dana zahvatio je i zapadne predele Srbije.

U ovom času kiše i pljuskova ima u Podrinju, u Mačvi, Kolubarskom okrugu i na zapadu Srbije, a u nastavku poslepodneva očekuju se i u delovima Šumadije, Banata, Srema, u Podunavlju, Pomoravlju i u Braničevskom okrugu.

S obzirom na to da se oblačni i padavinski sistem sa zapada Srbije premešta u jugozapadnoj visinskoj struji, u narednim satima kiša i pljuskovi očekuju se i na širem području Beograda.

Kako popodne bude odmicalo biće uslova i za pljuskove sa grmljavinom.

Obilnijih padavina biće na zapadnom i jugozapadnom obodu Beograda.

Trenutna temperatura u Beogradu iznosi 17°C.

Zbog uticaja ciklona, vazdušni pritisak danas je ispod normale.

Usled jačih pljuskova, u delovima Beograda u toku poslepodneva i večeri moglo bi da padne i desetak litara kiše po kvadratnom metru.

U pojedinim delovima grada biće uslova i za grmljavinske procese.

 

Detaljna prognoza za naredne dane

Četvrtak

Umereno do potpuno oblačno i hladnije, na jugozapadu, jugu i jugoistoku mestimično sa kišom, dok će na visokim planinama u ovim predelima ujutru padati sneg. U ostalim predelima kiša će biti ređa pojava, a na severu se očekuju i sunčani intervali. Vetar uglavnom slab promenljiv, na istoku umeren severozapadni. Najniža temperatura od 3 stepena na severozapadu do 10 stepeni na istoku Srbije, a najviša od 12 do 16 stepeni. Uveče razvedravanje.

Petak

Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a u brdsko-planinskim predelima ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 2 do 7 stepeni, a najviša od 16 do 20 stepeni.

Subota

Pretežno sunčano i toplo. Vetar uglavnom slab promenljiv, na istoku umeren zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 4 do 9 stepeni, a najviša od 19 do 23 stepena.

Prognoza vremena do 2. maja

Pretežno sunčano i postepeno toplije. Početkom maja promenljivo, ponegde sa kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading