SPREMITE SE ZA PRAVI LETNJI DAN: Za danas najavljene temperature preko 30 - tropska noć, a to čak NIJE SVE!

Autor:

Vesti

10.04.2024

06:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U glavnom gradu, Beogradu, takođe se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme uz visoku oblačnost i slab do umeren jugoistočni vetar.

SPREMITE SE ZA PRAVI LETNJI DAN: Za danas najavljene temperature preko 30 - tropska noć, a to čak NIJE SVE!

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Republički Hidrometeorološki Zavod saopštio je danas da će Srbija danas uživati u pretežno sunčanom i toplo vremenu, uz slab do umeren jugoistočni vetar. Temperature će se kretati od 7 do 30 stepeni Celzijusa, obećavajući prijatan dan za većinu regiona.

U glavnom gradu, Beogradu, takođe se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme uz visoku oblačnost i slab do umeren jugoistočni vetar. Minimalna temperatura biće oko 17 stepeni Celzijusa, dok će maksimalna dostići 30 stepeni, pružajući idealne uslove za aktivnosti na otvorenom.

Prema prognozi za narednih sedam dana, sunčano i toplo vreme nastaviće se širom Srbije. Povremeno će biti prisutna umerena oblačnost, ali se očekuje da će većina dana biti sunčana i prijatna. Jedino u petak, u brdsko-planinskim predelima, moguće je lokalno razvijanje oblaka praćeno kratkotrajnom kišom ili pljuskom.

U Beogradu će takođe biti pretežno sunčano i toplo uz visoku oblačnost i slab i umeren jugoistočni vetar, dok će se temperature kretati između 17 i 30 stepeni.

Građani se podstiču da iskoriste ovo vreme za aktivnosti na otvorenom i da se pridržavaju preporuka o zaštiti od sunca i hidrataciji, s obzirom na očekivane visoke temperature. Vozačima se savetuje oprez.

Republički Hidrometeorološki Zavod nastavlja da prati situaciju i ažurira prognoze kako bi građani bili pravovremeno informisani o vremenskim uslovima u narednim danima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading