ŠTA NAS ČEKA NAKON NATPROSEČNO TOPLOG FEBRUARA? Ovakvu prognozu SIGURNO niste očekivali - EVO DETALJNE PROGNOZE ZA MART MESEC

Autor:

Vesti

23.02.2024

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su minusi iza nas, u Nišu se može očekivati temperatura ispod nule tokom prvih pet dana marta.

ŠTA NAS ČEKA NAKON NATPROSEČNO TOPLOG FEBRUARA? Ovakvu prognozu SIGURNO niste očekivali - EVO DETALJNE PROGNOZE ZA MART MESEC

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Tanjug/J. ILIĆ, Republika, Shutterstock

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Srbija može očekivati nešto lepše vreme do 15. marta, sa temperaturama iznad nule i minimalnom mesečnom sumom padavina.

Beograd


U Beogradu se očekuje minimalna temperatura iznad nule, oko 5.6 stepeni Celzijusa, uz mogućnost kiše, kao i vetra u narednih sedam dana.

Novi Sad


U Novom Sadu se očekuje da minimalne temperature neće pasti ispod nule, sa gornjim maksimumima oko 13 stepeni Celzijusa. Kiša se može očekivati tokom prvih deset dana marta.

Niš


Iako su minusi iza nas, u Nišu se može očekivati temperatura ispod nule tokom prvih pet dana marta, dok će se gornji maksimumi kretati oko 12 stepeni Celzijusa, osim 24. februara kada se može očekivati i do 15 stepeni Celzijusa.

Kragujevac


U Kragujevcu se takođe može očekivati temperatura oko i ispod nule tokom prvih pet dana marta, kao i 11. marta, dok će se gornji maksimumi kretati oko 12 stepeni.

Zlatibor i Kopaonik


Na Zlatiboru se ne očekuju veće snežne padavine, dok se na Kopaoniku očekuje prisustvo snega u skoro polovini dana u ovom periodu.

Sezonska prognoza


Srednja minimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednošću u proseku višom za oko 1.4 stepeni Celzijusa. Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu takođe će biti iznad proseka, oko 1 stepen Celzijusa viša, sa prognoziranom vrednošću od 13.4 stepeni Celzijusa.

Suma padavina


Mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku oko šest mm višim, osim u Vojvodini i Timočkoj Krajini gde se očekuje da bude iznad proseka za 10 mm do 20 mm. U Beogradu i široj okolini martovska suma padavina iznosiće oko 47 mm.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading