JOŠ NIJE VREME ZA ODLAGANJE KAPUTA! Pred nama još dva LEDENA jutra, ove predele očekuje i do -12°C - EVO I GDE!

Autor: D.B.

Vesti

30.01.2024

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon hladnog jutra, danas je doneto sunčano i toplije vreme. Temperature su se kretale od 5 do 10°C, dok je u Beogradu izmereno 8°C.

JOŠ NIJE VREME ZA ODLAGANJE KAPUTA! Pred nama još dva LEDENA jutra, ove predele očekuje i do -12°C - EVO I GDE!

Foto: shutterstock

U Srbiji je trenutno prisutan snažan anticklon i visok vazdušni pritisak koji su doveli do stabilizacije vremena. Ipak, i pored toga što je sredina zime, jutra su vrlo hladna, praćena umerenim, a ponegde i jakim mrazom. Minimalna temperatura jutros se kretala od -10 do -2°C, dok je na Kopaoniku izmereno čak -12°C. Beograd je bio najtopliji sa 0°C, dok je na obodima grada temperatura spuštena na -4°C.

Toplije vreme tokom dana

Nakon hladnog jutra, danas je doneto sunčano i toplije vreme. Temperature su se kretale od 5 do 10°C, dok je u Beogradu izmereno 8°C. Ipak, na planinama je i dalje bilo ispod nule, sa Kopaonikom koji je beležio -3°C.

Foto: Ogimet

 

 


Hladne noći i topli dani

Prognoza za naredne dane ukazuje na nastavak hladnih noći uz umeren i jak mraz. Minimalne temperature se očekuju od -8 do -2°C, sa lokalnim spuštanjem ispod -10°C, posebno na Pešteru i višim planinama.

Stabilno vreme uz postepeno topljenje mraza

Sutrašnji dan će biti sličan današnjem, sa sunčanim vremenom i maksimalnim temperaturama od 5 do 10°C, dok će u Beogradu biti oko 8°C. U četvrtak se očekuje hladno jutro, ali uz znatno blaži mraz, dok će tokom dana biti toplije uz postepeno povećanje oblačnosti.

Početak vikenda uz naoblačenje

Petak će doneti naoblačenje, ali i osetno toplije jutro, sa očekivanim padavinama na severu i severoistoku Srbije. Tokom dana će biti malo hladnije, sa temperaturama od 5 do 10°C i postepenim slabljenjem padavina.

Razvedravanje za vikend

Za vikend se očekuje razvedravanje, sa vedrim jutrima koja će ponovo doneti mraz, ali manjeg intenziteta u odnosu na prethodne dane. Tokom dana se očekuje osetno toplije vreme, sa temperaturama od 10 do 15°C, dok lokalno u nedelju mogu dostići čak i 17-18°C.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading