SRPSKA NOVA GODINA U LEDU: Kakvo nas vreme očekuje ovog vikenda?

Autor:

Vesti

13.01.2024

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toplije vreme u narednoj nedelji

SRPSKA NOVA GODINA U LEDU: Kakvo nas vreme očekuje ovog vikenda?

Foto: shutterstock


Sledeće sedmice očekuje se značajno toplije vreme u Srbiji. Nakon veoma hladne noći, u kojoj se temperatura kretala od -9 do -1°C, najavljuje se sunčan i znatno topliji drugi dan vikenda. Maksimalna temperatura biće od 4 do 10°C, uz slab do umeren jugozapadni vetar. Ponedeljak će doneti hladno jutro sa mrazom, a tokom dana sledi jače naoblačenje i otopljenje sa kišom, a na planinama sa snegom. U utorak se očekuje oblačno i hladnije vreme sa susnežicom i snegom, uz moguću pojavu ledene kiše.

**Promenljivo vreme u toku nedelje**

U sredu se očekuje toplije vreme uz pojačanje jugoistočnog vetra. Međutim, četvrtak i petak će biti oblačni, ali i relativno topli sa kišom, uz jak jugoistočni vetar. U košavskom području očekuju se olujni udari vetra od 80 do 100 km/h. Četvrtak će biti najtopliji dan, uz temperature iznad 10°C, lokalno i do čak 15°C, dok će u petak biti hladnije. Znatno hladnije vreme biće u Negotinskoj Krajini.

**Zahlađenje za vikend**

Sledeći vikend doneće jače zahlađenje, sa kišom koja će prvo na planinama, a potom i u nižim predelima, preći u sneg. Najtopliji deo vikenda biće subota jutro, sa temperaturama oko 10°C, dok će drugog dana vikenda biti oko 0°C. Nakon perioda sa temperaturama ispod proseka, sledeće sedmice temperature će tokom pojedinih dana biti iznad proseka, u četvrtak čak i za 10 stepeni, da bi potom tokom vikenda opale na prosečne vrednosti.

Uzimajući u obzir ove meteorološke prognoze, važno je da građani budu spremni na naglu promenu temperature i vremenskih uslova, te da preduzmu odgovarajuće mere opreza kako bi se zaštitili od mogućih nepogoda.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading