RAZOČARANJE ZA MNOGE, NI TRAGA OD SNEGA! Praznici potpuno u prolećnom ruhu - evo kada konačno zima sprema udar!

Autor: T.V.

Vesti

29.12.2023

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperature u novogodišnjoj noći kretaće se od 0°C na jugu do 8°C na severu Srbije, dok će Beograd imati temperaturu od 5 do 7°C.

RAZOČARANJE ZA MNOGE, NI TRAGA OD SNEGA! Praznici potpuno u prolećnom ruhu - evo kada konačno zima sprema udar!

Foto: Shutterstock

Samo dva i po dana deli nas od kraja godine, a Srbija doživljava neobično toplo vreme koje gotovo podseća na proleće.

Visoki vazdušni pritisak i termički greben sa jugozapada donose toplu vazdušnu masu, sprečavajući ciklone sa Atlantika da prodru ka našim krajevima.

Današnji dan u Srbiji obeležiće sunčano i relativno toplo vreme za ovu sezonu, uz slab do umeren jugozapadni vetar.

Maksimalne temperature kretaće se od 10 do 16°C, u Beogradu do 14°C. Magla će i dalje zadržati svoje mesto u pojedinim predelima, posebno u kotlinama zapadne Srbije, uz jutarnje temperature do 5°C.

Slično vreme nastaviće se tokom vikenda, s tim što će subota doneti nešto više oblaka.

Za doček Nove godine, veći deo Srbije može očekivati vedro i veoma ugodno vreme, idealno za sve one koji planiraju proslavu na otvorenom, piše Telegraf. Planine će biti bez snega, a eventualni snežni pokrivač biće prisutan samo na visinama preko 1500 metara nadmorske visine. Magla se očekuje u pojedinim kotlinama. Naoblačenje će zahvatiti Vojvodinu, čineći sever Srbije najtoplijim delom zemlje zbog ograničenog izračivanja zbog oblaka.

Temperature u novogodišnjoj noći kretaće se od 0°C na jugu do 8°C na severu Srbije, dok će Beograd imati temperaturu od 5 do 7°C. Kiša će stići u Vojvodinu tokom jutra, proširujući se tokom dana na centralne i zapadne predele, uključujući Beograd. Jug Srbije će ostati suv tokom celog dana.

U utorak, očekuje se veoma toplo vreme sa umerenim oblačenjem. Maksimalne temperature mogu doseći čak i 16-17°C, posebno na zapadu zemlje.

Sreda će doneti ciklonsku aktivnost i novi oblačni sistem sa kišom, ali značajnije zahlađenje se ne očekuje.

Natprosečno toplo vreme, uz česte ciklone i padavine, zadržaće se u narednim danima. Eventualno zahlađenje sa kišom i mogućim snegom očekuje se oko 10. januara prema trenutnim prognozama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading