JAKA SUPERĆELIJSKA OLUJA KREĆE KA NAMA? Predviđanje meteorologa Ristića izaziva zabrinutost - pridržavajte se Ivanovog KLJUČNOG SAVETA!

Autor:

Vesti

21.10.2023

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Ristić takođe ukazuje na mogućnost da će druga oluja pogoditi južni Jadran na tromedji između Hrvatske, Bosne i Crne Gore.

JAKA SUPERĆELIJSKA OLUJA KREĆE KA NAMA? Predviđanje meteorologa Ristića izaziva zabrinutost - pridržavajte se Ivanovog KLJUČNOG SAVETA!

Foto: youtube.com/ Novo jutro

Danas je meteorolog Ivan Ristić, poznat i kao ARW-IR, uputio ozbiljno upozorenje na potencijalnu superćelijsku oluju koja se kreće prema Balkanu. Prema njegovoj najnovijoj prognozi, očekuje se da će oluja preći preko Sarajeva i nastaviti prema severu i severoistoku, pretežno prema Slavoniji i granici sa Srbijom.

Ovo upozorenje dolazi sa sve više zabrinutosti, s obzirom na sposobnosti superćelijskih oluja da prouzrokuju intenzivno nevreme sa olujnim vetrovima, jakim pljuskovima i grmljavinom. Ove oluje su poznate po svojoj nestabilnosti i potencijalu za ekstremne vremenske uslove.

 

 

Ivan Ristić takođe ukazuje na mogućnost da će druga oluja pogoditi južni Jadran na tromedji između Hrvatske, Bosne i Crne Gore. Situacija se pažljivo prati kako bi se procenila evolucija i intenzitet ovih oluja.

Ovaj apel za pripravnost dolazi u trenutku kada je potrebno da građani i vlasti preduzmu preventivne mere kako bi se zaštitili od potencijalno nepovoljnih vremenskih uslova. Svi trebaju biti svesni potencijalnih opasnosti i ostati informisani putem zvaničnih izvora prognoze vremena.

S obzirom na ozbiljnost situacije i potencijalnu opasnost koju superćelijske oluje nose, važno je da građani ostanu budni i pripravni za hitne situacije.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading