SRBIJI PRETE URBANE POPLAVE?! Vodostaj ovih osam reka budi NEMIR - evo kako da zaštitimo sebe i svoju imovinu!

Autor:

Vesti

29.08.2023

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građanima se savetuje da budu oprezni i prate obaveštenja i uputstva nadležnih organa i institucija.

SRBIJI PRETE URBANE POPLAVE?! Vodostaj ovih osam reka budi NEMIR - evo kako da zaštitimo sebe i svoju imovinu!

Foto: Profimedia

Nevreme u Srbiji

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na svom sajtu u vezi mogućih izlivanja reka tokom narednih dana usled očekivanih padavina. Upozorenje se odnosi na moguće izlivanje 8 reka, a posebno se ističe da su podložni izlivanju slivovi reka Mlave, Peka, Crnog i Belog Timoka, Resave, Nišave, Nere i Brzave.

U upozorenju se ističe da je tokom 29. i 30. avgusta moguće lokalno izlivanje bujičnih vodotoka, što može dovesti do pojave urbanih poplava. S obzirom na najavljene padavine, postoji rizik da nivo reka poraste i da se pojedini bujični vodotoci preliju iz korita, posebno na pomenutim slivovima.

Na slivovima Mlave, Peka, Crnog i Belog Timoka, Resave, Nišave, Nere i Brzave tokom 29/30. avgusta moguća su lokalna izlivanja bujičnih vodotoka sa pojavom urbanih poplava  - navodi se u upozorenju RHMZ.

Građanima se savetuje da budu oprezni i prate obaveštenja i uputstva nadležnih organa i institucija, kako bi se smanjili rizici od eventualnih poplava ili drugih nepogoda usled izlivanja reka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading