SUNCE ĆE TOPITI BETON, TEMPERATURE PREKO 37 STEPENI! Prognoza za kraj avgusta DRAMATIČNA - biće uslova za jake OLUJE!

Autor:

Vesti

25.08.2023

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naglo osveženje stiže u utorak, kada se očekuje prodor hladnog fronta sa kišom, jakim pljuskovima i grmljavinom, posebno iz pravca Alpa i severozapada.

SUNCE ĆE TOPITI BETON, TEMPERATURE PREKO 37 STEPENI! Prognoza za kraj avgusta DRAMATIČNA - biće uslova za jake OLUJE!

Foto: shutterstock

Srbija se suočava sa vrućinskim talasom koji već nekoliko dana donosi izuzetno visoke temperature, dostižući i prelazeći 35°C širom zemlje. Juče su termometri u Leskovcu zabeležili čak 37°C, a prema prognozama meteorologa Đorđa Đurića, vruće vreme će se nastaviti i narednih dana.

Vedro i tropski toplo vreme dominira i očekuje se da će se takvi uslovi zadržati. Indeks UV zračenja takođe će biti izuzetno visok, pa se preporučuje dodatna opreznost i zaštita od sunčevih zraka.

U brdsko-planinskim predelima moguće su popodnevne pojave jače oblačnosti i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, dok će noći ostati tropske u većem delu zemlje. Minimalne temperature neće se spuštati ispod 20°C, a u Beogradu čak ni ispod 23°C.

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

 

Maksimalne temperature tokom narednih dana očekuju se u rasponu od 33 do 37°C, lokalno u nedelju i ponedeljak i do 38°C, dok će u Beogradu temperature biti oko 35-36°C.

Naglo osveženje stiže u utorak, kada se očekuje prodor hladnog fronta sa kišom, jakim pljuskovima i grmljavinom, posebno iz pravca Alpa i severozapada. Vetar će se okrenuti na severozapadni, što će rezultirati padom temperature za oko 10 stepeni.

Ovaj kratkotrajni pad temperature biće praćen stabilizacijom vremena, ali i povratkom na letnje vrednosti oko 30°C. Na kraju meseca očekuje se blagi porast temperature, ali ni blizu ekstremnih vrućina koje su obilježile prethodni period.

Đorđe Đurić zaključuje da će aktuelni toplotni talas donekle splasnuti sredinom naredne sedmice, dok se temperature vraćaju na prosečne vrednosti za avgust, koje se kreću od 25 do 29°C.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading