DESNIČARI OPTUŽUJU VODITELJA: Kesić pljuje sve što je SRPSKO!

Autor:

Vesti

06.10.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditelj i jedan od autora emisije "24 minuta" Zoran Kesić nemilosrdno vređa sve što ima predznak srpskog, tvrde srpski političari i javne ličnosti desne orijentacije. Kako je naveo desničarski sajt Nacionalist.rs, a prenelo nekoliko drugih portala, Kesić na kanalu sa nacionalnom frekvencijom O2.TV godinama preko ekrana u udarnim terminima iznosi stavove kojima se raduju samo srpski neprijatelji i tako kroz šaljivu formu ponižava svoju zemlju, narod, Crkvu...

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Zoran Kesić

U jednoj od emisija emitovanih u maju prošle godine, kako navode na sajtu, javno je promovisana nezavisna država Kosovo, uz objavljivanje njene zastave. Takav stav, tvrde desničari, potvrđen je mnogobrojnim kasnijim istupima, kada su ismevani diplomatski napori države u povlačenju priznanja Kosova.

KRIM, ŠKOTSKA...

U aprilu ove godine brutalno prebijanje Marka Đurića na Kosovu Kesić je shvatio kao zabavnu stvar, komentarišući besprizorne slike pretučenog šefa Vladine kancelarije za KiM rečima: "Lako je tuđim Đurićem koprive mlatiti".

Krajnje nepoštovanje, prema navodima sajta, ali i sagovornika Srpskog telegrafa, Kesić je pokazao i prema Republici Srpskoj. U više navrata vređao je nacionalni identitet Srba preko Drine, pa je u junu 2016. ovako govorio o državi za koju je prolivana srpska krv, šaleći se na račun njenog izgleda:

Foto: youtube.com/printscreen
ODUŠEVIO ŠIPTARE: Srbija i Kosovo za Kesića dve države

- Juče Krim, danas Škotska, sutra Katalonija, preksutra, što da ne, Republika Srpska... Mada, možda bolje ne Republika Srpska, ne znam da li ste videli kako izgleda na mapi? Na šta ovo liči?

Radun: Privid duhovitosti samo je način da se plasiraju politički stavovi

Da ni Srpska pravoslavna crkva nije pošteđena u ovoj kampanji, pokazalo se u nekoliko slučajeva, kada se za Crkvu u emisiji "24 minuta" koristila neprimerena terminologija. Tako je u maju 2016. na izjavu patrijarha Irineja da su nešto bolja kola potreba svake od eparhija kako bi se vladike razlikovale od ostalog sveštenstva Kesić napravio sprdnju:

- Kako bi uostalom prost narod i mogao da prepozna svešteno lice, naročito danas kad se svi oblače u crno i puštaju brade? Dobro, ja sam sad na radnom mestu, a privatno izgledam ovako kad sam u nekom svakodnevnom kežual fazonu - rekao je Kesić i pokazao na foto-montažu sebe u monaškoj mantiji.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

UVIJENO U OBLANDU

Komentarišući neprikladni humor emisije "24 minuta", analitičar Branko Radun za Srpski telegraf kaže da je privid duhovitosti samo način da se politički stavovi plasiraju putem televizije ili društvenih mreža.

- Ovako se najlakše dopre do mladih, kojima je Kesićeva emisija u suštini i namenjena. Reč je o propagandi, uvijenoj u oblandu humora, kako bi se određene antisrpske i antinacionalne ideje plasirale u medijima. Ako uzmemo u obzir koja je ciljna grupa kojoj je ovaj šou usmeren, jasne su mogućnosti usađivanja stavova kod mladih po pitanjima RS, Kosova, Crkve i drugih institucija. Naravno da prozapadne organizacije nikad nisu i neće biti meta njegovog tzv. humora - poručuje Radun.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Branko Radun

Televizija O2 u petak nije odgovorila na naša pitanja.

Ovako nam je Zoran Kesić objasnio sporne komentare

Republika Srpska

Sprdanje sa izgledom RS ovako objašnjava:

- Šta je tu sporno? Ne sme se praviti šala na geografski oblik neke zemlje? Videli ste kako izgleda Italija. Zamislite da sad kažemo da Italija liči na čizmu i Italijani kažu ovo je sramota, ovo ismeva naše granice. To definitivno nije neprimerena šala, ne mislim da smo ikog uvredili obraćajući pažnju na geografski oblik Republike Srpske.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kosovo

Izjavu "Lako je tuđim Đurićem koprive mlatiti" voditelj je objasnio ovako:

- Pa lako je, to je istina. Htelo se reći da je naš utisak bio da je cela ta akcija bila dogovorena da bi Đurić ispao neki heroj. Prosto naš je posao da uviđamo laž, nedoslednost i patetiku. Cela ta akcija sa Đurićem nam je delovala kao neka nameštaljka.

SPC

Za Kesića je SPC institucija koja nije toliko sveta i nedodirljiva:

- Da li mislite da postoji institucija koja uradi neki pogrešan potez, a toliko je sveta i nedodirljiva da nije dozvoljeno potkačiti je? Mislim da ne diramo ni u čija nacionalna osećanja, prosto reagujemo na to šta neki čovek ili institucija rade. Ukoliko vidimo da SPC uradi nešto pogrešno ili ružno, mi ćemo reagovati bez daljeg udubljivanja da li to nekoga vređa. Kritikovaćemo i reći ovo nije lepo, ajde malo preispitajte stavove. Ne smeju da postoje nedodirljivi.

DESNIČARI ZGROŽENI KESIĆEVIM ISTUPIMA
RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Miša Vacić

Miša Vacić, Srpska desnica

- Kesić je očigledno strani agent jer u emisijama isključivo ismeva državni vrh i najveće svetinje Srbije, kao što su Kosovo, SPC, Vojska... On se ruga granicama RS, koje su krvlju odbranjene. Nije mi jasno zbog čega se ne pozabavi opozicijom, koja je stvarno smešna, ili nekim drugim pojavama u društvu koje su štetne. Udara na tradiciju i porodicu, pa treba ispitati njegove finansije, jer je za to sigurno debelo plaćen. Sadržaj emisije nije komičan, već predstavlja opasno političko oružje kojim se kroz navodnu šalu urušava poverenje naroda u institucije.

Milica Đurđević, Zavetnici

- Zoran Kesić je učenik osnivača Otpora Srđe Popovića. Po otporaškom modelu, jedan od načina za podrivanje poretka je ismevanje institucija i vrednosti jednog društva. Dakle, nije reč o nekakvom šaljivdžiji koji to čini zarad gledanosti, već o planskom obesmišljavanju svega što je značajno za državu i narod. Mi smo predložili da se uvede zakon o zaštiti teritorijalnog integriteta, koji bi posebno tretirao odnos prema KiM u medijima i javnosti.

RepublikaFoto: Tanjug

Miroslav Parović, NSP

- Humor i politička satira su moćno oružje kojim se liberalni krugovi služe već decenijama. Po pravilu, predmet njihovog ismevanja su konzervativne i tradicionalne društvene vrednosti, čime se postiže efekat da ljude bude sramota da se za te vrednosti bore. Sličnu stvar radi i Kesić, s tim da je njegov uticaj potencijalno maligniji, jer u nedostatku realnog političkog života i pluralizma on deluje kao pravedni opozicionar, pa se stvara utisak da je za bolji život potrebno otkačiti se od tradicije, Kosova, RS i svega onoga što čini ovaj narod ono što jeste, uz sve naše vrline i mane.

Vladan Glišić, Narodna mreža

- Kesić pokazuje veliku, pod znacima navoda, hrabrost i duhovitost kad treba da se pokaže apsurd srpskog društva. Međutim, čudno je da mu oštrica otupi kad su u pitanju gluposti, mnogobrojne i očigledne, velikaša SAD, EU i NATO, kao i njihovih drugara među nama. Čudna je ta selektivna duhovitost

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Miloš

06.10.2018 09:35

Kesić je loša kopija sličnih emisija sa zapada

Odgovori 5 10
Miloš

06.10.2018 09:37

Klasičan strani plaćenik

Odgovori 5 11
Mile

06.10.2018 09:37

Bio vam je zanimljiv, odavno je on preterao.

Mala

06.10.2018 09:41

Sramota stidi se Kesicu.