NA DELU JE SCENARIO KOJI TREBA DA OSLABI SRBIJU: Moraju pasti tri glave da bi onda pala Vučićeva

Autor: B. K. - B. B.

Vesti

06.11.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je ili se sprema udar na ljude koji predvode i simbolizuju tri stuba države: Vojsku, policiju i Crkvu.

NA DELU JE SCENARIO KOJI TREBA DA OSLABI SRBIJU: Moraju pasti tri glave da bi onda pala Vučićeva

Foto: FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ bg

Da bi se došlo do Vučićeve glave i sloma Srbije, prethodno moraju pasti tri druge glave.

Ovako se, u najkraćem, može opisati scenario koji je na delu, a podrazumeva udar na ljude koji predvode i simbolizuju tri stuba države: Vojsku, policiju i Crkvu - ministra odbrane Miloša Vučevića, ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i patrijarha SPC Porfirija.

Cilj je, kao što rekosmo, slomiti Srbiju ili je bar toliko oslabiti da bi napustila poziciju suverenosti, neutralnosti i spremnosti da se odupre pritiscima. Na putu ka tom cilju najveća prepreka je svakako predsednik Aleksandar Vučić, međutim, on je, ipak, preveliki zalogaj zbog ogromne popularnosti u narodu, pa se, kako se to kaže, krenulo zaobilaznim putem da bi se došlo, na kraju, do njega.

Sagovornik Srpskog telegrafa iz bezbednosnih struktura kaže da napadi kojima su trenutno izloženi patrijarh i dvojica ministara nisu slučajni.

- Svako ko veruje da sve to nema veze jedno s drugim izrazito je naivan ili zlonameran. Trećeg nema - slikovit je naš sagovornik.

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Darko Obradović

Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu za Srpski telegraf iznosi sledeći komentar:

- Najprljavija politička kampanja odvija se na svim frontovima. Nijedan put, škola, bolnica i strana direktna investicija se ne može napasti, a ni zameriti predsedniku Vučiću. Zbog toga upravo na sceni imamo vrlo poznatu taktiku delegitimizacije i diskreditacije najbližih saradnika, a na tom frontu deluju različiti ideološki profili, koji nam pokazuju potpuno odsustvo politike. Obrazac potvrđuje i ova tzv. angažovana desnica, koja ne preza od napada ni na Njegovu svetost patrijarha Porfirija. Predsednik Vučić se čak i ne kandiduje na izborima, a u ovom trenutku je najnapadanija ličnost srpske politike, što nam samo govori da je upravo on meta od početka.

Republika

Foto: youtube.com/pink.rs

Dejan Miletić

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije ima slično viđenje:

- To je pokušaj narušavanja institucionalne stabilnosti Srbije. Radi se zapravo o prljavoj kampanji, ataku na ličnosti od najvišeg ugleda. Urušavanjem institucija, narušavaju se mir i stabilnost u državi. Predstojeći izbori su zato izuzetno značajni jer opoziciji, tajkunima i njihovim stranim mentorima nije cilj da oslabe, smene vlast. Već da oslabe poziciju Srbije, a to se radi udarom na predsednika države. Na svim frontovima, a jedan je i propaganda protiv njegovih saradnika. Njihovim "sklanjanjem", smatraju oni, slabi se i Vučić. Građani sve vide, to će pokazati i 17. decembra, pošto Srbija ne sme da stane.

MILOŠ VUČEVIĆ

Republika

Foto: SNS

Miloš Vučević

Uz napade kojima su bez prestanka izloženi Vojska Srbije i njeni najviši predstavnici, kao i ministar odbrane, protiv Miloša Vučevića u poslednjih nekoliko dana vodi se pravi specijalni rat. Na njegovom čelu je Zdravko Ponoš, predsednik opozicione stranke Srce i bivši načelnik Generalštaba (inače ima i hrvatski pasoš), praćen većim brojem botova na društvenim mrežama. Ponoš, naime, iznosi tvrdnje, koje, naravno, ničim ne potkrepljuje niti bi to bilo moguće da je Vučević na crnoj listi SAD, te da mu je navodno otkazana u poslednji čas poseta SAD i tako dalje... Da se ne bavimo tim tra-la-la pričama, iznosimo ih samo da biste videli o kojoj se vrsti kampanje radi.

BRATISLAV GAŠIĆ

Republika

Foto: MUP Srbije

Bratislav Gašić

Kao jedan od najbližih saradnika predsednika države, konstantno je na meti, a u tim udarima koriste se najraznovrsnije optužbe. Jednu od glavnih uloga u pokušajima blaćenja Gašića imao je policijski inspektor Slobodan Milenković, poznatiji kao Mali Senta, koji se dva puta nije pojavio da svedoči u slučaju "Jovanjica", navodno zbog bolesti. Ipak, to ne smeta opozicionim medijima da u orkestriranoj kampanji pišu kako će on razobličiti ulogu države u "Jovanici" i slično. Pitamo se samo što to nije uradio dosad?

PATRIJARH PORFIRIJE

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Patrijarh Porfirije

Zvuči krajnje besmisleno, ali put patrijarha Porfirija u Argentinu, u redovan obilazak Eparhije buenosajreske i južno-centralno američke, iskorišćen je da ga (opet orkestrirano) pristalice tzv. desnice optuže da je tamo otišao da se dogovori o papinom dolasku u Srbiju. "Argumenti": papa Franja je Argentinac, a u tu zemlju se posle rata sklonio veliki broj ustaša. To valjda, između ostalog, treba da se poveže s tim što je Porfirije službovao u Hrvatskoj?! E, svaka čast, kako su se samo dosetili. Ali da je slučajno, nije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (151)

Loading
Ana

06.11.2023 20:38

Najprljavija politička kampanja odvija se na svim frontovima. Nijedan put, škola, bolnica se ne može napasti, a ni zameriti predsedniku Vučiću. Zbog toga upravo na sceni imamo taktiku diskreditacije najbližih saradnika, kako bi se na kraju srušio Vučić.

Iva

06.11.2023 20:41

Ali istinski se trude da Srbiju bace na noge. Jako su uporni.

Ana

06.11.2023 20:41

Cilj mnogih ukljucijuci i opoziciju je slomiti Srbiju ili je bar toliko oslabiti da bi napustila poziciju suverenosti, neutralnosti i spremnosti da se odupre pritiscima.Jedina brana na tom put je Vučić koji se srcem bori da ocuva Srbiju.

Slavica

06.11.2023 20:44

Nadam se da do tog "udara"neće doći zašto bi neko dirao svetinje.