ISPRAVKA: Dečak ubica nije rekao da je ubio ljude jer je želeo da vidi majku kako pati

Autor:

Vesti

06.06.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portal Republika.rs datuma 06.06.2023 objavio je članak sa naslovom "EKSKLUZIVNO! PRVI ISKAZ KOSTE KECMANOVIĆA: Ubio sam ih jer sam hteo da vidim moju majku kako pati! U JEDNOM TRENU SAM STAO, A ONDA...", koji nije potkrepljen dokazima i senzacionalistički je, tvrdi analiza sajta Raskrinkavanje zbog koje unosimo potrebne izmene.

ISPRAVKA: Dečak ubica nije rekao da je ubio ljude jer je želeo da vidi majku kako pati

Foto: Privatna arhiva

Kosta Kecmanović

Celu analizu pogledajte ovde: https://raskrinkavanje.ba/analiza/mediji-nastavljaju-cijediti-tragediju-u-beogradu-za-klikove

U tekstu se navodi izjava anonimnog izvora koji tvrdi da je dečaku žao što ne može videti patnju svoje majke nakon ubistva, a u naslovu su bile preoblikovane reči i predstavljene kao direktan citat maloletnog dečaka, što je klikbejt i senzacionalizam, kao i izvrtanje činjenica.

Iako se "poziva na dobro obaveštene izvore" istina je da nema dokaza da je dečak rekao ili bilo šta slično i to se ne može sa sigurnošću tvrditi da su to zaista njegove reči.

Takođe, aninomni izvor iz istrage navodi da je dečak policiju gledao sa visine, i da je bio "svestan da ne može krivično da odgovara", što ničim drugim nije dokazano osim neproverenom izjavom anonimnog izvora iz istrage.

Ovo se dakle, ne može posmatrati kao verodostojni iskaz, već puko navođenje tvrdnji koje se nemaju čime potkrepiti.

Takođe, u tekstu se objašnjava da se dečak odlučio na krvavi pir nakon razgovora sa čuvanom, gde je "pomislio da je provaljen" i "nakon čega se umalo predomislio". Ipak, ne postoji osoba koja može sa sigurnošću reći bilo šta o dijalogu dečaka i čuvara, kao ni šta je dečaku tog momenta bilo u glavi, ni šta je rekao ni mislio. Zato je sve navedeno u tekstu puko nagađanje.

Navedena su navodna saznanja u kojima lekari navodno ne mogu da ga smire ni sa 10 miligrama jakih lekova,
 za šta ponovo nema dokaza, niti se to može uopšte tvrditi.

S obzirom da je jedini izvor za tekst neimenovan, i da su njegove izjave upitne, ne može se reći da su one validne, te su kao takve, netačne jer za njih nema dokaza.

Nezdrav odnos stvara emotivne invalide

Psiholozi ističu da je veliki problem u porodicama nezdrav odnos majki s decom, pogotovo sa sinovima, u određenim životnim fazama.

- U pubertetu počinje da slabi majčina, a jača očeva uloga. Jedne od najlošijih posledica nastaju ako majke ne zadovoljavaju dečje potrebe u najranijem uzrastu. Tad deca postaju emotivno hladne osobe. Ne umeju da ostvare emotivnu bliskost sa drugim ljudima, prijateljima i partnerima, sutra decom, ako ih budu imali. Takve osobe postaju nesigurne jer se iz odnosa s majkom dete uči samopoštovanju. Ako majka ne zadovoljava potrebe deteta u prvom periodu, šalje mu poruku da on i njegove potrebe nisu bitne i da ne zaslužuje da bude voljeno - objašnjava psiholog Ljiljana Jagodić.


(Republika.rs)
 

(Republika.rs)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Kosta

06.06.2023 21:41

Šta se loše dogodilo tokom godina da je želeo da vidi svoju majku kako pati? Čini se da ona zaista nije marila za njega i izazvala mu mnogo emocionalnih bolova u bilo kom obliku, a dečak je progutao svu nevolju. Ostalo radi otac sa svojim oružjem. Gledaš dečaka i jednostavno ne želiš da veruješ. Zar nije imao kome da se poveri? Ovaj slučaj je sve gori i njegovim „roditeljima“ nikada više ne bi trebalo dozvoliti da imaju decu! Morate se staviti na mesto dečaka da biste uopšte došli na takvu ideju.Nikada nisam smatrao dečaka odgovornim, a neću ni sada. Želim mu uspešnu terapiju i brz oporavak.

Odgovori 25 42
Zana

06.06.2023 23:29

@Kosta - Ma dajte molim Vas, pa zamislite kada bi skinuli svu odgovornost sa ovog decaka i samo optuzili njegovu porodicu a da nista i ne znamo o njoj. To bi precutno znacilo da svako ko ima nekih problema u kuci (pa cak i umisljenih) treba da frustrirano ubija okolinu. Ovo je slucaj koji nas navodi na promenu, da svako odgovara za svoje postupke od najranijeg doba, pa u skladu sa time, uciti decu da svaka akcija ima reakciju i da se kroz zivot ide smisleno a ne kroz bunt i osvetu. Uvestu odredjena savetovanja i radionice vec od vrtica a posle nastaviti kroz skolovanje. Ako se ne naprave adekvatne promene bojim se da ce ove katastrofe postati ucestalije.

Odgovori 12 25
Maca

07.06.2023 00:16

@Zana - Bojim se da bi mogla biti sekta u pozadini, pod okriljem streljane u kojoj je vežbao. Znamo na šta sve sekte mogu da nateraju odrasle ljude a kamoli decu. Jer bez obzira što je natprosečno pametan on je ipak dete.

Odgovori 14 11
Пацијент

07.06.2023 09:29

@Zana - Ја сам био њихов пацијент Психијатар се спрда психолог не верује у моје приче о контакту са паранормалним светом пошто медицина не признаје парапсихологију у Србији закључили су да их жедне преводим преко воде неки се крсте уз речи Ју боже ти помози на питање да ли се чудите мени или мојој причи они опет Ју боже ти помози ,на тестирању код психолога ми приказује демонске карте питам ко вам је то штанцово, е преко гатања вам праве профил преписују куративе лекове и избајан си са помраченим умом ако си луд ниси блесав код Др је обрнуто они нису луди ал су блесави само још у ординацији да окрену крст унатрашке пошто вам пуштају секташку музику за медитацију прво кренути од њих ко је Др секташ ? из очију им читаш негативну енергију црне душе али они се баве само белом душом

Odgovori 15 10