DUGINOVU ĆERKU UBILI KAO ANU MLADIĆ?! Da li je Darijina likvidacija već viđen scenario

Autor: T. B. - M. J.

Vesti

21.08.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zločin u Moskvi podsetio na misterioznu smrt ćerke Ratka Mladića, koji je na taj način sprečen da zauzme Goražde.

DUGINOVU ĆERKU UBILI KAO ANU MLADIĆ?! Da li je Darijina likvidacija već viđen scenario

Foto: Printskrin/ Kurir

Darija Dugina (30), ćerka uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, koga prozapadni mediji nazivaju Putinovim mozgom, poginula je u eksploziji automobila nadomak Moskve subotu uveče oko 21.45, prema lokalnom vremenu. Ona je bila u očevom automobilu, koji je danas vozio drugi auto, a sumnja se da je meta bio sam Dugin ili čak možda oboje.

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/Pedro de Souza

Darija Dugina

Oni su se vraćali s patriotskog festivala Tradicija i, navodno, trebalo je da zajedno otputuju kući, ali da je u autu bila samo ona. Na snimcima s mesta nesreće može se videti da je tojota lend kruzer skoro potpuno uništena. Među prvima je na mesto nesreće stigao i sam Aleksandar Dugin, koji je pratio ćerku u drugom automobilu i bukvalno bio svedok njene smrti. Ubrzo se na društvenim mrežama pojavio snimak očajnog oca, koji se drži za glavu dok gleda džip u plamenu.

BILA POD SANKCIJAMA

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marija Zaharova

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je juče da, ukoliko nadležni organi potvrde ukrajinski trag u Darijinom ubistvu, onda postoji politika državnog terorizma koju sprovodi Kijev.

- Ruski organi istražuju smrt Darije Dugine. Ako se ukrajinski trag potvrdi, a ovu verziju je izneo lider DNR Denis Pušilin, a to moraju da provere nadležni organi, onda je reč o politici državnog terorizma koju sprovodi kijevski režim - napisala je na Telegramu Zaharova.

Republika

Foto: youtube.com

Aleksandar Dugin

Aleksandar Dugin je izuzetno blizak ruskom lideru, zvali su ga glavnim ideologom Kremlja i tvorcem ili duhovnim vođom ruske agresije na Ukrajinu. Zbog podrške aneksiji Krima, našao se na crnoj listi SAD, a njegova ćerka je bila na spisku sankcija Velike Britanije jer je aktivno podržavala agresiju.

Ovaj slučaj je mnoge podsetio na misterioznu smrt Ane Mladić, ćerke ratnog komandanta Republike Srpske Ratka Mladića, jer se ocenjuje da je i ubistvo u Moskvi bilo poruka Darijinom ocu, a preko njega i Putinu. Mladićev sin Darko je svojevremeno u intervjuu Srpskom telegrafu izjavio da mu se sestra nije ubila, kako je glasila zvanična verzija, već da je ubijena da general ne bi osvojio Goražde.

UDAR NA OKRUŽENJE

U zvaničnu verziju o samoubistvu Ane Mladić nikada nije poverovao ni bivši šef obezbeđenja Ratka Mladića Branislav Puhalo, koji je i sam, četiri meseca ranije, doživeo tešku porodičnu tragediju. Tada su pod misterioznim okolnostima stradali njegova supruga i trogodišnji sin.

- Kao što nikada nisam poverovao u priču o samoubistvu moje supruge, tako nikada nisam verovao da je Ana Mladić digla ruku na sebe. Ubeđen sam da iza njenog ubistva stoje strane obaveštajne službe samo s jednim ciljem - da se oslabi i zaustavi Ratko Mladić - rekao je svojevremeno Puhalo za Srpski telegraf.

Republika

Foto: youtube.com/TV Pink

Ljuban Karan

Ljuban Karan, nekadašnji potpukovnik KOS, kaže da ima sličnosti između stradanja Ane Mladić i Darije Dugine.

- I jedno i drugo liči na prljavi rad obaveštajnih službi. Ako se već ne može uticati na ponašanje, promenu stava, predaju nekoga ko je ratni komandant, kao što je bio Ratko Mladić, onda se teži ka tome da mu se naprave takvi problemi da mu se poremeti razmišljanje, strategija, jednostavno normalno vođenje borbenih dejstava. Ovde takođe imamo jednog filozofa bliskog Putinu koji ima veliki uticaj na svetsku javnost. Neko, očigledno, na ovako brutalan način pokušava da mu zatvori usta - objašnjava Karan.

On ističe da razlog može da se krije i u nemogućnosti dopiranja do ruskog predsednika, koji je, takođe, meta.

- Teži se ka tome da krug ljudi s kojima on održava neku vezu, a među njima je i Dugin, poremete i da jednostavno pokažu da i Putin nije nedostižan, naročito ako strada neko iz njegove okoline - zaključuje naš sagovornik.

Nedoumice o Aninoj smrti

- 24. marta 1994. navodno je izvršila samoubistvo očevim pištoljem u porodičnoj kući

- vojni lekar svedočio da je pištolj kojim se navodno ubila pronađen u njenoj levoj ruci iako je bila dešnjakinja

- obdukcioni nalaz pokazao je da je zrno ostalo u glavi

- s obzirom na to da je pucano iz tetejca, čije zrno ima ogromnu kinetičku energiju, neverovatno je da se zadrži u lobanji ako se puca iz neposredne blizine

Darko bez komentara

Darko Mladić, sin Ratka Mladića i Anin brat, juče nije želeo da komentariše spekulacije da između ove dve smrti postoji podudarnost, kao i navode da obe dolaze iz iste kuhinje.

Istraga: Zločin naručen, bomba ispod sedišta

Republika

Foto: Printskrin/Telegram/@mshbot_bot

Aleksandar Dugin na mestu eksplozije

Ruski istražni komitet saopštio je da podaci do kojih se došlo u istrazi pokazuju da je zločin u kojem je poginula Darija Dugina bio ranije planiran i naručen, a da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sedišta vozača.

Ruske poznate ličnosti i političari za ovaj zločin direktno optužuju Kijev, a pisac Zahar Prilepin lično ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

- On je dao odobrenje za ubistvo - rekao je Prilepin, dok je lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin saopštio je da su ubistvo izveli ukrajinski teroristi.

Ukrajina: Nemamo veze s ubistvom, nismo mi Rusija

Savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Mihail Podoljak rekao je da Ukrajina nema nikakve veze s ubistvom Darije Dugine.

- Ukrajina nema nikakve veze s ubistvom ćerke Aleksandra Dugina. Mi nismo kriminalna država za razliku od Rusije - rekao je Podoljak, koji je tako odgovorio na optužbe Marija Zaharove da treba "pratiti ukrajinski trag" u zločinu.

Ovako je govorio Dugin: Ogroman je naš dug Srbiji

Ruski filozof, književnik i geopolitičar Aleksandar Dugin (60) važi za velikog prijatelja srpskog naroda. Pristalica je tradicionalizma i govori da su u 20. veku propale tri velike političke teorije: fašizam, komunizam i liberalizam.

Više puta je posetio našu zemlju, tvrdeći da su Srbi probudili multipolarni svet i da je u Srbiji podignut prvi bedem Evroazije.

- Srbi su jedini narod u Evropi koji je ratovao protiv Zapadne imperije. Kada je zapadna talasokratija, kao bura, nadirala prema našim granicama, tada je na srpskom kopnu podignut štit i barjak slobode. Košare su Termopili Evroazije. Srbi su na sebe primili udarce koju su bili namenjeni nama - rekao je prilikom jedne posete Beogradu.

Ističe da je dug Rusije prema Srbima ogroman:

- Da se Srbi nisu suprotstavili Zapadu, umovi unutar Kremlja se ne bi probudili na vreme i Putinova Rusija bi zakasnila. Mi Srbima dugujemo Kosovo. Da Kosovo opet bude srpsko: to je istorijska i moralna dužnost Rusije. Mi imamo naše Kulikovo polje, Srbi imaju svoje Kosovo Polje. Ali u duhu to je jedno isto polje na kojem ćemo se sresti i potući neprijatelja u poslednjoj bici na Zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vladimir S.

22.08.2022 14:51

Velika tragedija. I sramota. Ubistvo jedne mlade žene koristi se u zapadnim medijima u propagandne svrhe protiv Rusije i navodnog Putinovog ideologa Aleksandra dugina. Dugin nikada nije lično upoznao Putina, nije snimljen u istoj prostoriji sa njim... Ni jedan zapadni političaar nije osudio ovo ubistvo, ni jedan zapadni novinar...to govori sve!

Doktor

26.08.2022 14:04

Jos poen vise za rusofilski agitprop.