BOLJE JE ŠTO JE I ON MRTAV: Ekskluzivna ispovest Svetlane Borilović, majke monstruma sa Cetinja

Autor:

Vesti

14.08.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni s jednom od žrtava nije imao sukob, zločin je počinio u stanju nervnog rastrojstva, van sebe je Svetlana.

BOLJE JE ŠTO JE I ON MRTAV: Ekskluzivna ispovest Svetlane Borilović, majke monstruma sa Cetinja

Foto: Tanjug/AP, Facebook

Dva dana posle stravičnog masakra Svetlana Borilović ne može da veruje da je njen sin Vuk u krvavom piru ubio 10 ljudi, od toga dvoje dece svojih podstanara, i na kraju i sam pao od metka. U ispovesti za naš postal, slomljena od bola, ističe da je bolje što ni njega više nema kad je već napravio zverstvo.

Ona je juče, dok su Cetinjani oplakivali i sahranjivali žrtve i molili se za zdravlje šestoro ranjenih, ispričala za Republiku da je Vuk imao prekid filma i da je sve uradio nesvestan stravičnih posledica.

BIO POD PRITISKOM

Nesrećna žena u suzama kaže da ništa nije ukazivalo na tragediju i da je njen sin spreman da usmrti i jednog čoveka, a kamoli desetine odraslih sugrađana i dvojicu dečaka, njegovih podstanara, koje je zverski upucao za ručkom.

- Ja sam bez duše i ne znam da li ću preživeti ovu muku. Kako ovo da me snađe od mog deteta, da čitav grad i zemlju zavije u crno?! Zašto, sine, stalno se pitam, a odgovor nikada neću dobiti - kaže Svetlana.

Dodaje da Vuk nije bio problematičan i poročan, da je bio miran čovek koji je, izgleda, pukao zbog maltretiranja na poslu:

- Trpeo je pritisak četiri-pet godina, a radio je kao šef obezbeđenja u Nacionalnom parku Lovćen. Priznajem, primetila sam da je bio nervozniji u poslednje vreme, ali nije pravio problem. Bio je primeran i kao otac porodice i kao komšija.

NIKO NE ZNA KAKO MI JE

Republika

Foto: Printskrin/Instagram/socijaldemokratecrnegore

Vuk Borilović

Jedva pronalazeći reči, Svetlana naglašava da njen sin nije bio u sukobu ni sa jednom od žrtava.

- Naši podstanari Martinovići doselili su se tek pre dva meseca, nikad se ni popreko nisu pogledali. Lepo bi se javili kad nas sretnu i to je to. Ni s glavom te porodice Milošem nije imao nikakav sukob, taman posla. Moj sin se nije svađao ni sa svojom ženom niti s bilo kim iz porodice. Imao je skladan brak i divnu decu. Sve ove ljude je usmrtio u trenutku nervnog rastrojstva, time je tragedija i muka još i veća.

Monstrum sa Cetinja, kako su ga mediji već nazvali, masakr je počinio dok su se, prema nekim informacijama, njegova supruga i deca baškarili na moru, a niko od šire porodice nije prisustvovao njegovom izlasku iz kuće s oružjem u rukama.

- Bila sam na poslu. Doveli su me kući kad je sve bilo gotovo i kad je i on bio mrtav, tek posle sam saznala šta se desilo, kuku meni. Bolje što ni njega više nema kad je zverstvo napravio. Niko ne može da zna kako je mojoj utrobi s ovom mukom, koja me snašla nesrećnu - zaključila je Svetlana za Republiku.

Vukove kolege zaćutale o mobingu

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Posle navoda majke ubice da je pukao zbog pritiska pokušali smo da čujemo njegove kolege i nadređene u Nacionalnom parku Lovćen, ali smo naišli na zid ćutanja.

Na poziv iz naše redakcije čovek koji se javio na telefon odmah nas je uputio na direktora Vladimira Martinovića, ali je zanemeo kad smo rekli da imamo informaciju da je Borilović pukao zbog pritiska na poslu i odbio da nas poveže s Martinovićem.

Svekrva krije gde je snajka

Majka suludog ubice odbila je da nam kaže gde se na letovanju od pre nedelju dana nalazi Vukova supruga Linda i deca jer je policija u međuvremenu obavestila javnost da se njegova porodica ne nalazi na teritoriji Herceg Novog, kako je glasila prvobitna informacija.

- Neću da pričam o tome. Policija može da me ispita i njima ću da kažem sve što znam, ali javno ne mogu da govorim ništa više - rekla je Svetlana.

Do 2015. vodili idiličan život

Vuk Borilović, sudeći prema fotografijama s društvenih mreža, pre krvavog pira živeo je mirnim porodičnim životom. Njegova supruga Linda (ne zna se da li je iz Češke i Slovačke) na Fejsbuku, ali i na zajedničkom nalogu, objavila je slike sa suprugom, ali i sa decom. Takođe, zabeležila je i kadrove s njihovog venčanja, ali je čudno da poslednja objava datira još iz 2015.

Inače, prva informacija je glasila da je Vuk nekoliko dana pre zločina poslao porodicu u Herceg Novi, iz čega se izvlačio zaključak da je planirao masakr. Međutim, iz hercegnovske policije je juče saopšteno da Linda i deca nisu u ovom gradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Serena

14.08.2022 19:22

Uzas. Kako toj zeni, koja je izgubila sina(majka je), i koja jedina zna sta oseca zbog njegovog krvavog pohoda, pada na pamet ista da prica, zaboga? Drugo, ako je tako kako kaze, pitam se sto nije isao u svoje preduzece da se razracuna.

Odgovori 13 14
Nesposobni roditelji

14.08.2022 20:43

Ti ne znaš jer nisi majka. Majka bi znala. Bolje ćuti, bruko, i sina blagiš, šonjo. Ne čudi da je takav. Bez zdrave komunikacije dolazi do gomilanja pritiska.

Odgovori 10 9
Sve to od majke ide

14.08.2022 20:57

Lažeš lažeš..sve vi crnogorke rodjake znate..krijete da su vam deca psihički bolesna, gurate ih medju zdravu a kad odrastu se desi ovo

Odgovori 11 18
Crnogorka

15.08.2022 00:08

@Sve to od majke ide - Ne bleji.