OTKRIVAMO DETALJE PRIPREME ATENTATA NA PREDSEDNIKA! Češki snajper bio spreman za Vučića!

Autor: B. K. - J. J.

Vesti

26.01.2022

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je bilo planirano, pucač bi u našu zemlju ušao iz Mađarske, a nakon zločina bi bežao preko BiH ili teritorije Kosova.

OTKRIVAMO DETALJE PRIPREME ATENTATA NA PREDSEDNIKA! Češki snajper bio spreman za Vučića!

Foto: ST/P. DIVAC

ST/P. DIVAC

Snajperska puška iz koje je trebalo da bude ubijen Aleksandar Vučić nabavljena je u Češkoj, saznaje Srpski telegraf.

Radoje Zvicer, vođa "kavačkog klana", koji ima jaku mrežu u toj zemlji, organizovao je da se smrtonosno oružje legalno kupi u okolini Praga. Ideja je bila da se snajper, rasklopljen u delove, transportuje do Bugarske, a onda ubaci u Srbiju preko graničnog prelaza Gradina.

ULOGA VUJOTIĆA

Kako kaže sagovornik našeg lista dobro upućen u istragu koja se vodi u nekoliko država, za nabavku oružja i ubacivanje atentatora i pomagača u Srbiju direktno su bili zaduženi ljudi Zvicerovog najbližeg saradnika Milana Vujotića, koji je takođe u bekstvu.

- Vujotić je godinama postavljao svoju mrežu u raznim evropskim zemljama. Uz Češku, pustio je pipke "kavčana" i u Sloveniji, Slovačkoj, Španiji, Holandiji... To su mahom bile zemlje ključne za dopremanje, istovar, prepakivanje i transport kokaina kojim je mafija finansirala i sve druge aktivnosti. Pojavile su se čak i informacije da je Zvicer lično došao u Evropu da bi nadgledao celu operaciju, međutim, zasad nismo dobili njihovu potvrdu - otkriva izvor Srpskog telegrafa.

Ruta nije slučajno izabrana

Gradina, kako kažu sagovornici našeg lista, nije izabrana slučajno kao prelaz preko kojeg bi snajper u delovima bio unet u Srbiju, gde bi ga potom sklopili. To je, naime, ruta kojom se tradicionalno prevozi droga iz Turske ka Evropi. Uprkos velikim zaplenama svake godine, jasno je taj kanal i dalje koliko-toliko funkcioniše, te su se "kavčani" odlučili da pušku prenesu tim putem.

Prema njegovim rečima, iako je puška trebalo da bude uneta preko Bugarske, atentator bi došao iz drugog pravca.

- Čovek koji je trebalo da puca, inače veoma iskusan snajperista, bio bi ubačen u Srbiju iz Mađarske, preko jednog od dva najfrekventnija granična prelaza, odnosno Horgoša ili Kelebije. On bi u zemlju ušao, kako pretpostavljamo, s lažnim papirima, ali takvim da su, u stvari, potpuno autentični pošto su iz arsenala onih koji se izdaju pod patronatom jedne moćne službe. To je služba za koju s mnogo osnova smatramo da zajedno sa Zvicerom i Milom Đukanovićem stoji iza ovog plana - zaključuje naš izvor i ističe da bi nakon likvidacije atentator bežao rutom preko BiH ili teritorije Kosova.

Republika

Foto: Tanjug/SLUZBA ZA INFORMISANJE PREDSEDNIKA CRNE GORE/

Milo Đukanović i Radoje Zvicer

OTVARANJE FABRIKE

Podsetimo, kako je Srpski telegraf juče ekskluzivno objavio, organizatori atentata na Vučića planirali su da predsednik Srbije bude ubijen na nekom od javnih događaja poput otvaranja fabrike, kojima je šef države trebalo da prisustvuje tokom februara. Njihova procena bila je da je on tada najranjiviji, posebno zato što, prema pravilu, takvim događajima prisustvuje veći broj ljudi.

Prema rečima stručnjaka za bezbednost, nema nikakve sumnje da su tokom javnih događaja državnici najranjiviji. Nije nimalo slučajno što su se kroz istoriju atentati upravo organizovali na takvim skupovima.

Republika

Foto: estock

 

Janković po drugi put potvrdio kakvo zlo se sprema za Vučića

Bivši zaštitnik građana, predsednički kandidat i lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković potvrdio je prekjuče drugi put da Aleksandru Vučiću rade o glavi. Poznat kao neko ko ima dobre informacije iz bezbednosnih struktura, posebno inostranih, Janković je u utorak objavio da je informacija o planiranju Vučićevog ubistva potpuno tačna. On je na Tviteru napisao:

- Prema mojim skromnim izvorima spolja, planovi za atentat na Vučića su, prvi put, stvarni. Sve informacije su stigle iz inostranstva, domaće službe su potpuno zatečene. Kako i ne bi bile? A detalji zabrinjavaju.

Podsetimo, Janković je u septembru prošle godine, govoreći za jedan medij Dragana Šolaka, izrekao sledeće:

- Dešavalo mi se i da čujem: "Ako nećeš sa Vučićem, sa kim bi mogao u SNS. Ako Vučiću slučajno otkaže srce... Nešto mu nije OK srce..." Šta na to čovek može da odgovori?

Da li su dojavili Francuzi ili neko drugi

Mnogo se proteklih dana nagađalo i o tome iz koje je zemlje EU stigla dojava o grupi koja je organizovana da likvidira Aleksandra Vučića. Zvanične, ali i nezvanične potvrde o kome se radi zasad nije bilo.

U nekim bezbednosnim krugovima pominju se neke države koje bi mogle da "odgovaraju opisu". Najviše je onih koji sumnjaju na Francusku, ističući i da se može čuti da je informaciju kasnije potvrdila i Bugarska, što se poklapa sa proverenim podatkom da je snajper trebalo iz te zemlje da bude unet u Srbiju.

S druge strane, neki smatraju da je dojava stigla iz Italije ili Slovenije.

Zvanične potvrde, kao što rekosmo, nema.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Milo ćuti kao zaliven

Prošlo je gotovo nedelju dana otkako je potvrđeno da je pripreman atentat na Aleksandra Vučića. Od prvog dana, kao organizatori, izričito su u mnogobrojnim medijima u Srbiji i inostranstvu navođeni Radoje Zvicer, Milo Đukanović i jedna moćna strana služba. Ono što je svima zapalo za oko jeste da se ni jednom jedinom rečju na tu temu nije oglasio aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović. Takvo ćutanje, svakako, apsolutno nije uobičajeno.

Kako za Srpski telegraf kaže Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore, osoba koju Đukanović mrzi najviše na svetu je upravo Vučić, zato što je predsednik Srbije uložio ogromne napore da poboljša status srpskog naroda u Crnoj Gori.

- Mislim da Đukanović ima ogroman interes da predsednik Vučić bude likvidiran, ali, naravno, u ovom momentu nemam dokaze za to iako sam siguran da je najveća smetnja Đukanoviću baš Vučić - navodi Dajković.

Republika

Foto: Printscreen

 

Bora Banjac, bivši načelnik UBPOK

Na sve su mislili ako su planirali da oružje donesu iz delova i to iz više zemalja, a oružja ovde koliko hoćeš. Prosto ne mogu da verujem. Nadam se da su posle razotkrivanja plana o atentatu službe bezbednosti podigle sve na jedan viši nivo, mada mislim da se sada neće usuditi da izvedu planirano

Republika

Foto: printscreen

 

Mile Novaković, bivši šef UKP

Nadam se samo da naše bezbednosne službe imaju snage i znanja da sve ovo na vreme reše i pohapse sve zaverenike - od nalogodavca, organizatora i izvršilaca. Sve treba ozbiljno shvatiti, istražiti i procesuirati do poslednjeg čoveka. Dobro je što je sve objavljeno i da se zna da služba koja čuva predsednika ovog puta neće dozvoliti novi haos u državi, kao pre 20 godina

Republika

Foto: printscreen

 

Miroslav Bjegović, ekspert za bezbednost

Nova saznanja o planiranom ubistvu predsednika Vučića, o nabavci sredstva za izvršenje i angažovanju izvršioca, govore nam da se radi organizovanoj narko-mafijaškoj organizaciji koja funkcioniše na globalnom nivou. Ona sprovodi i materijalno obezbeđuje terorizam iz stečenog prljavog narko-kapitala, koji se meri u milijardama

Foto: Republika

Naslovna strana Srpskog telegrafa

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Neco

27.01.2022 07:02

Protiv takvih nemoralnih stvari se treba boriti na najbolji moguci nacin... Kriminalaca i olosa nam je preko glave...

Bane

27.01.2022 09:45

Dajte, ljudi, malo se uozbiljite. Sve se priča mota oko jada montenegrijskog, jajare i kukavci nikada ništa nisu znali da urade. A sve se može lepo srediti podizanjem jednog voda garde, da se završi ova priča.