ZVICER PLAĆAO 10 SRPSKIH POLICAJACA! Mafija spremala milione evra za likvidaciju predsednika

Autor:

Vesti

23.01.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bezbednosne službe otkrile da su pojedinci u MUP Srbije odrađivali prljave poslove za vođu "kavčana" i pleli mrežu zavere

ZVICER PLAĆAO 10 SRPSKIH POLICAJACA! Mafija spremala milione evra za likvidaciju predsednika

Foto: Tanjug/Printscreen

Vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer plaćao je 10 funkcionera srpske policije koji su zauzvrat sabotirali istrage protiv njega i ujedno pleli mrežu zavere protiv Aleksandra Vučića, koja je trebalo da rezultira atentatom na predsednika Srbije, otkrivaju izvori Srpskog telegrafa.

- Radi se o mafijaškoj hobotnici unutar MUP koju je svojevremeno formirala Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka. Oni su za velike pare odrađivali prljave poslove za njenog šefa Zvicera, a tesno su sarađivali s mrežom špijuna Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore koji su i dalje pod kontrolom Mila Đukanovića. Tako je ovaj narko-bos u svakom trenutku imao informacije iz prve ruke šta operativci rade, kakve su dokaze prikupili, a posle hapšenja Belivuka i ekipe javljali su mu kako se njegovi bliski saradnici drže na saslušanju i da li su otkrili nešto što bi moglo da ga ugrozi - kaže naš sagovornik iz bezbednosnih struktura.

INTERESI MAFIJE

Kao što je naš list već pisao, Hrkalovićeva je u MUP na najodgovornije funkcije postavila više od 200 svojih ljudi koji su joj bili direktno potčinjeni i jedini zadatak im je bio zaštita pripadnika "kavačkog klana". Oni su zbog pristupa poverljivim informacijama dobijali lavovski deo para da bi pratili kretanje predsednika Vučića i pripremali teren za eventualnu likvidaciju.

- Milo Đukanović je preko Zvicera i Dijane Hrkalović u policijskim i državnim strukturama stvorio mafijašku hobotnicu, koja je radila protiv interesa Srbije. Na tržište je plasirala ogromne količine droge i brutalnim ubistvima nastojala da stvori osećaj straha i nesigurnosti i aktuelnu vlast proglasi nesposobnom da se izbori s kriminalom - pojašnjava naš izvor.

Republika

Foto: TANJUG/ PREDSEDNISTVO CRNE GORE, ST/V. Lukić,MUP

Milo Đukanović, Aleksandar Vučić, Radoje Zvicer

 

Takva situacija je išla u prilog i određenim centrima moći van Srbije jer je to bio način da se zemlja konstantno drži u stanju povišenih tenzija. Udarom na ogranak "kavčana" sa Zvicerovom desnom rukom Veljkom Belivukom na čelu, to je presečeno i mnogima su planovi pokvareni. Kao glavni krivac označen je Aleksandar Vučić, a za njegovu likvidaciju narko-bos i njegovi mentori su spremili čak 10 miliona evra.

- S obzirom na to da se radi o političkom atentatu, verujem da je u sve umešana i strana obaveštajna služba čiji se interesi poklapaju s interesima mafije. Kada padne odluka, sledi priprema lažnih dokumenata, nabavka oružja, logistička podrška... Takođe, potrebni su i saradnici u državnom vrhu koji obaveštavaju o kretanju štićene ličnosti. Budući da su mnogi Zvicerovi, tačnije Belivukovi ljudi, i dalje na slobodi, nema sumnje da su uključeni u organizaciju: atentatoru treba obezbediti takozvani štek-stan, prevoz, omogućiti mu da posle zločina neometano pobegne - pojašnjava Božidar Spasić, bivši operativac Državne bezbednosti.

KRIJU GA STRANCI

Prema saznanjima iz istrage, Zvicer se i dalje nalazi pod zaštitom jedne strane službe jer bi se njegovim hapšenjem neminovno došlo do imena njegovog pokrovitelja, a potom i do Milovih mentora na zapadu.

- Mnogima ne odgovara stabilnost koju je Vučić uspostavio i tako ugrozio njihove interese na našim prostorima. To su velike igre kojima se sprečava da se do kraja razotkriju, pre svega nalogodavci i planeri atentata - obrazlaže visokopozicionirani srpski obaveštajac.

Jedna od zemalja članica Europola je na osnovu fragmenata presretnutih razgovora sklopila kockice u vezi s atentatom na predsednika Vučića i o tome odmah obavestile naše službe, pa je pakleni plan zasad sprečen. Da iza pokušaja ubistva Vučića stoji lično Milo, obelodanio je pre nekoliko dana lider radikala Vojislav Šešelj.

- Atentat je planiran za prvu polovinu februara. Đukanović se za doček Nove godine našmrkao kokaina u malo većem društvu, u kom je bio i moj informator, i rekao da će dok ima iole moći i uticaja sve učiniti da likvidira Vučića - bio je direktan Šešelj u jutarnjem programu TV Pink.

REAGOVANJA

Miroslav Bjegović

EKSPERT ZA TERORIZAM

Republika

Foto: printscreen

Miroslav Bjegović

 

Atentati kao najsloženije organizaciono-obaveštajne aktivnosti ne mogu se uspešno realizovati bez saradnika iznutra, odnosno neposrednog okruženja mete koja treba da se neutrališe. Smatram da i u Srbiji postoje pojedinci u državnim strukturama koji imaju spregu s kriminalnim strukturama zaduženim za domaći teren, a podređene su regionalnim koje su pod zapadnim bezbednosnim centrima moći

Darko Obradović

STRUČNJAK ZA BEZBEDNOST

Atentat je često početak prevrata u nekoj državi i da iza svega uvek postoji šira pozadina. S tim u vezi i dalje nemamo odgovor kako je Radoje Zvicer ispario iz Crne Gore, gde se uopšte nalazi i imamo pravo da sumnjamo da neko stoji iza njega

 

Mutavog ubijaju, a Radoje se šetka

U službenim beleškama Dejana Milenkovića Bagzija, bivšeg načelnika Službe za specijalne istražne metode i bliskog saradnika Dijane Hrkalović, pominje se i Zvicerov boravak u Beogradu u vreme ubistva Saleta Mutavog, koga je na južnoj tribini Partizanovog stadiona i u kriminalnim poslovima nasledio Veljko Belivuk.

- Zvicer kod Fontane, golf 6, Novi Beograd, trenerke, opušten - zabeleženo je početkom oktobra 2016. u svesci u koju je Krik imao uvid.

Stanković, za koga se sumnja da ga je stvorila lično Dijana Hrkalović, ubijen je 13. oktobra, a vođa "kavčana" se u policijskim spisima našao i 10 dana kasnije:

- Teget golf 6, rano ujutro, Radoje Zvicer, Ada Ciganlija 8-9 časova, 23. oktobar 2016.

Ostaje nejasno zašto je u Beogradu rizikovao život jer je policija imala saznanja da su na meti "škaljaraca" tada bili njegovi bliski saradnici Hrkalovićeva i Belivuk.

atf

Dijana bila Zvicerova ljubavnica?

Operativci policije proveravaju i sumnje da je Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP Srbije i pokrovitelj "kavčana", do hapšenja u decembru prošle godine bila sa Zvicerom ne samo u kriminalnoj već i emotivnoj vezi.

- On je imao ogromno poverenje u nju, pa je neke informacije delio samo s njom. Zauzvrat, Hrkalovićeva mu je na tacni dostavljala sva saznanja koja je policija imala o njemu, tako da je mirno mogao da planira likvidacije, ali i da se skloni kada je ona procenjivala da je ugrožen - pretpostavlja naš sagovornik.

Ona je, kako se saznaje, aktivno učestvovala u otkrivanju nalogodavaca atentata na Zvicera u Ukrajini. Preko svoje mreže u policiji i podzemlju lako je saznala da iza svega stoji Milan Ljepoja, nekada jedan od vođa bande "Pink Panter", koji je potom na prevaru namamljen u kuću strave u Ritopeku i masakriran.

atf

Skaj za političare i kriminalce

Američki sud istražuje da li su crnogorski kriminalci i političari želeli da kupe šifrovanu telefonsku aplikaciju Skaj. U pitanju je dokaz koji je kanadska kompanija "Sky global" dostavila sudu i kojem se navodi da je izvesni S. A. tražio licencu, ali da je odbijen.

U podnesku je prikazana aplikacija pomenute osobe koja traži da postane ovlašćeni preprodavac Skaja za Crnu Goru i naveo da tamošnja policija ne može da razbije ovaj sistem komunikacije. Kanađani tvrde da je jedan od šefova kompanije tada rekao kupcu da je prodaja kriminalcima kršenje pravila kompanije i odbio ga.

Foto: Srpski telegraf

Naslovna strana za 24.1.2022

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading