VOZAČ UNAJMLJEN DA UBIJE MOJU ĆERKU: Jeziva ispovest majke žene nastradale u udesu

Autor:

Hronika

23.01.2022

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moja Jelica trune u grobu tri i po godine a P. D. i dalje je na slobodi, kaže Snežana Antonijević

VOZAČ UNAJMLJEN  DA UBIJE MOJU ĆERKU: Jeziva ispovest majke žene nastradale u udesu

Foto: Privatna arhiva

Verujem da ubistvo moje ćerke nije slučajnost i da se iza svega krije osoba koja nije mogla da se pomiri sa činjenicom da je ona dobila starateljstvo nad detetom. Ovako je za naš list započela ispovest Snežana Antonijević (69), majka Jelice Nikolić (47), koja je tragično nastradala na Zrenjaninskom putu u junu 2018, kada je na nju džipom naleteo P. D.

Nakon skoro četiri godine od smrti njene ćerke Snežana je odlučila da progovori o svim sumnjama. Kako kaže, ne može da se pomiri sa činjenicom da protiv vozača-ubice ni nakon toliko godina nije pokrenut nikakav postupak. Ona navodi i da njena sumnja da se radi o plaćenom ubistvu proizilazi iz činjenice da je tog kobnog popodneva samo sat vremena pre smrti njena ćerka dobila starateljstvo nad detetom K. N. (8).

- Uspela je da se izbori na sudu, međutim, nekome je to očigledno smetalo. Dok se kretala trotoarom, na nju je naleteo vozač džipa koji se kasnije pravdao da je nije video od bilborda, ali ja mu ne verujem. Mogao se zaustaviti, međutim nije, vukao je kolima dvadesetak metara i na licu mesta usmrtio. Povrede su bile toliko strašne da je njen otac bio šokiran - rekla je Antonijevićeva.

Foto: Privatna arhiva

Dokumentacija sa uviđaja

 

Za vozača P. D., koji je upravljao vozilom, kaže da ima informacije da je reč o moćnom čoveku i dodaje da postupak protiv osumnjičenog nije pokrenut ni nakon tri i po godine od ubistva jer se čeka izveštaj Saobraćajnog fakulteta.

- Kakav je to izveštaj koji se piše tri i po godine? Moju sumnju da nešto tu postoji podgreva i činjenica da još nisam dobila nikakvu dokumentaciju iz bolnice. Nemam nikakav medicinski papir o smrti Jelice, kao da se radi o bilo kome ko je stradao, a koga uopšte ne poznajem. Mislim da je ključ kod P. D., za kojeg sam čula da je sada u Crnoj Gori, čiji je valjda državljanin. On je jači i od države. Dok moja ćerka truli u grobu, on se nalazi na slobodi - očajna je majka Snežana.

Osim želje da istera pravdu i da ubica njene ćerke završi iza rešetaka, dodatni problem joj stvara i činjenica da se njena unuka nalazi kod supruge pokojnog zeta. Devojčicin otac nedavno je preminuo, tako da sada ne postoji nijedan realan razlog da K. N. ne bude poverena na staranje najbližim srodnicima, a to je upravo Snežana Antonijević. Na potezu je, kaže, Centar za socijalni rad.

- Brak između moje ćerke i pokojnog zeta bio je relativno stabilan sve dok se nije porodila, a onda se odjednom sve preokrenulo, kao da je samo želeo da je iskoristi da mu rodi dete. S prethodnom ženom nije imao dece i iz nekog razloga je devojčicu koju je dobio sa mojom ćerkom počeo intenzivno da odvodi kod bivše supruge. Stvarao je porodični ambijent pod dva krova, što je zbunjivalo K. N., koja je u jednom trenutku i bivšu suprugu svoga oca počela da oslovljava majkom. Moja unuka je i sada tamo. Čekala sam da se završi sve oko sahrane i sada krećem u akciju prema Centru za socijalni rad da bih uspela da razrešim ovu neverovatnu situaciju - navela je Snežana Antonijević.

 

Advokat: Baka ima pravo na starateljstvo

Beogradski advokat Boško Žurić ističe da Snežana ima pravo da zahteva starateljstvo nad unukom.

- Saobraćajno-tehnička veštačenja su poprilično složena, međutim, iako ne znam detalje slučaja, ne smatram da je normalno da se na izveštaj čeka tri i po godine. Što se tiče sudbine devojčice, svakako najbliži krvni srodnik ima pravo da sudskim putem zatraži starateljstvo nad maloletnom devojčicom jer osoba kod koje se trenutno nalazi nije biološki roditelj ćerke - zaključio je Žurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading