TRAMP: OSTAJEM ŠEF BELE KUĆE! Veleobrt: Pobeđujem u Džordžiji, Viskonsinu, Nevadi,...

Autor:

Vesti

10.11.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici američke "duboke države" pokušali su da izrežiraju izborni proces samo da pobedu odnese demokratski kandidat Džo Bajden.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Američki predsednik Donald Tramp, naime, osim ukazivanja na navodne nepravilnosti na proteklim izborima za šefa Bele kuće, objavio je zastrašujuću optužbu da su čak krili i vakcinu protiv virusa korona samo da bi on bio poražen.

Zato pravna bitka za ishod američkih izbora tek predstoji - američko ministarstvo pravde izdalo je naloge federalnim istražiteljima da provere tvrdnje o neregularnostima. Isplivavaju "propusti" ljudskog faktora i "kvarovi" softvera zbog kojih su Trampovi glasovi "prebacivani" Bajdenu. Sad mu se vraćaju, zbog čega Tramp najavljuje pobede u Džordžiji, Viskonsinu, Nevadi... Istovremeno, glasovi se i dalje broje u pojedinim američkim saveznim državama, pa teorijski nije isključeno da Tramp ostane u Beloj kući.

Marš za Trampa u subotu

U znak podrške aktuelnom predsedniku SAD njegove pristalice u Vašingtonu u subotu organizuju "Marš za Trampa".

RepublikaFoto: Printscreen

Tramp je objavio da su rezultati o efikasnosti vakcine protiv KOVID-19 kompanije "Fajzer" skrivani da on ne bi pobedio na izborima, te da su ta i druge firme samo čekale da se izbori završe da bi objavile pronalazak delotvornog cepiva.

Primer iz Viskonsina

Evo kako su varali uz "greške" softvera

Način na koji su "greškom" glasovi Trampa završavali kod Bajdena pojedini američki mediji slikovito su pokazali na primeru Viskonsina.

- u 10:59 glasovi oba kandidata bili na oko 29.000 glasačkih listića u izbornoj noći

- do 11:12 Tramp je poveo sa 1.000 glasova razlike - sa 31.000 u odnosu na Bajdenovih 30.000

- u 11:43 pokazalo se da Tramp vodi sa 46.649 naspram Bajdenovih 37.133. To je 9.516 glasova razlike

- odjednom u 11:57 ovi glasovi su se zamenili. Bajden je prijavljen sa 46.649, a Tramp na nekadašnjih Bajdenovih 37.133

- na sličan način su, kako se sumnja, glasovi rotirani i u drugim okruzima

- Nisu imali hrabrosti da to urade ranije - napisao je Tramp i dodao i da je američka agencija za lekove (FDA) trebalo to ranije da objavi "ne iz političkih razloga već da bi životi mogli da budu spaseni".

Krili su čak i vakcinu protiv KOVID da bih izgubio!

Tramp takođe tvrdi i da FDA i Demokratska stranka nisu želele da "zabeleži pobedu otkrićem vakcine, već su čekale pet dana da to objave":

"Fajzer" i nemački "Biontek", podsetimo, u ponedeljak su objavili da je vakcina protiv korone na kojoj rade, prema prvim rezultatima testiranja, u trećoj, poslednjoj fazi, koja je u toku, efikasna 90 odsto.

NEVADA KAO SEPTIČKA JAMA

Uprkos tome, Tramp je ustvrdio da će ostvariti veliku pobedu na izborima u državi Džordžija. Ukazao je da je Pensilvanija sprečila republikance da prate veći deo prebrojavanja glasačkih listića, što je, kako je ocenio, "nezamislivo i nezakonito u ovoj zemlji". Osvrnuo se i na situaciju u Nevadi, koja, kako je rekao, ispada "septička jama lažnih glasova". A onda je istakao da njegovi saradnici otkrivaju stvari koje će, kada budu objavljene, biti "apsolutno šokantne". Uz to je istakao da situacija u Viskonsinu izgleda veoma dobro.

- Zakonski je potrebno malo vremena. Dogodiće se uskoro - naveo je Tramp, ne precizirajući na šta misli.

Tramp smenio šefa Pentagona

Tramp je smenio ministra odbrane Marka Espera i na njegovo mesto imenovao Kristofera Milera, direktora nacionalnog antiterorističkog centra.

- Mark Esper je smenjen. Zahvaljujem mu se na svemu što je učinio. Drago mi je da mogu da objavim da je gospodin Miler, direktor nacionalnog antiterorističkog centra, od sada imenovan za ministra odbrane - napisao je Tramp na Tviteru i dodao da veruje da će Miler napraviti dobar posao.

Melanija odbila da razgovara sa Džil Bajden

Predsednik SAD, prema izvorima CNN, zasad nema nameru da primi Bajdena u Beloj kući. I Melanija Tramp, prva dama SAD, odlučila je da ne obavi telefonski razgovor sa Bajdenovom suprugom Džil Bajden, preneo je Dejli ekspres.

Otkriveno je, međutim, da je u Viskonsinu napravljena "greška" u softveru, kako to nazivaju Bajdenove demokrate, ili krađa glasova, kako to karakterišu Trampovi republikaci. Ako se potvrdi i taj "propust", to će, prema pisanju pojedinih američkih medija, značiti da Tramp dobija oko 19.500 glasova u Viskonsinu.

"GREŠKE" ŠIROM SAD

Raskrinkan je navodno obrazac istih "grešaka" širom SAD, prema kom se glasovi republikanca na svim nivoima "prenose". Tako je otkriven i sistemski kvar u Mičigenu, pa je 6.000 glasova vraćeno Trampu. Isto se desilo i u Pensilvaniji, gde je zbog "grešaka" gotovo 20.000 glasova premešteno sa Trampa na Bajdena.

Leđa mu okrenuo i Foks

Foks njuz, američka TV koja je do neki dan svesrdno podržavala Trampa, u ponedeljak je naprasno prekinula prenos konferencije za medije njegove portparolke Kejli Makenani.

- Ona optužuje drugu stranu da želi prevaru i pozdravlja ilegalno glasanje. Ovo je eksplozivna optužba, tvrde da druga strana namešta i vara. Ako iznese dokaz, vratićemo prenos - obrazložio je Foksov voditelj Nil Kavuto.

Bajden najavio tužbu!

Bajdenov tim saopštio je u ponedeljak veče da razmatra pokretanje pravnog postupka protiv kašnjenja državnih službi da proglase demokratskog kandidata pobednikom izbora u SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Državna izborna komisija obično proglašava kandidata predsednikom kada postane jasno da je osvojio vlast, nakon čega proces prenosa vlasti može da počne. Međutim, zakon ne precizira jasno kada državna izborna komisija mora da reaguje iako Bajdenov tim tvrdi da je pobeda čista i da kašnjenje proglašenja pobednika nema opravdanje bez obzira na to što Tramp neće da prizna izborne rezultate.

Iako su mnoge američke TV kuće, uključujući čak i Foks njuz (pogledaj okvir), objavile da je Bajden pobedio, Tramp tvrdi da je došlo do izborne krađe i najavljuje tužbu Vrhovnom sudu. Ishod pravne bitke i konačnih rezultata izbora još je neizvestan, sve dok je ne potvrdi i elektorski koledž 14. decembra.

Tramp: Zakonski je potrebno malo vremena. Dogodiće se uskoro!

- Predsednik Tramp i njegov tim će sigurno osporavati rezultate glasanja u Džordžiji, Pensilvaniji i Nevadi s obzirom na to da postoje vrlo ozbiljni dokazi da je tamo došlo do velikih grešaka uzrokovanih ljudskim faktorom, ali i softverom koje prikazuju činjenicu da je tu došlo do kršenja izbornih pravila i volje građana. O tome već danima govore i lideri Republikanske partije i na taj način pokazuju da je stranka jedinstvena i da će se do kraja boriti da se izbroji, kako oni kažu, svaki "legalan glas" - kaže za Srpski telegraf poslanik SNS i osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković.

Ostaje, zaključuje on, da se vidi kako će u ovom slučaju reagovati pravosudni sistem SAD i, što je najbitnije za građane SAD, ali i ceo svet, da se dođe do konačne istine.

Foto: Štampano uzdanje Srpskog telegrafa za 11. novembar
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 11. novembar 2020.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading