ISTINA O IMOVINI ANDREJA VUČIĆA: Opozicija širi sve više laži o bogatstvu predsednikove porodice

Autor: T. KOVAČEVIĆ - B. BOJIĆ

Vesti

09.10.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemljoposednik, vlasnik vinarija, ekskluzivnih restorana, pekara i čega još sve ne, samo je mali deo spiska imovine za koju deo medija, ali i političara naklonjenih opozicionom taboru okupljenom oko Dragana Đilasa već godinama plasiraju kao najveću istinu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Andrej Vučić

- Andrej je zaposlen u kovnici novca već decenijama. Stan je kupio na kredit koji je uzeo u švajcarskim francima i još uvek ga otplaćuje. Ima iste probleme kao i svi ljudi koji su stambeno pitanje rešili na ovaj način. E sad recite da je sve to tako kako priča opozicija, pa zar čovek ne bi od svog tog novca uzeo bar deo i zatvorio kredit koji je izuzetno nepovoljan - priča sagovornik Srpskog telegrafa, inače blizak prijatelj brata predsednika države.

Svi koji poznaju Aleksandra, priča naš sagovornik, znaju da je Vučiću porodica najvažnija:

- Zato napadaju Andreja. Njih dvojica su izuzetno bliski, tako je bilo još od detinjstva, a danas pogotovo. Udaraju po bratu, po deci, po Danilu, Milici, čak i po Vukanu, koji ima tri godine. Dokle ide ta mržnja, govori da idu dotle da prete i tom detetu. Razlog je prost. Znaju da je Vučiću porodica najslabija karika. Zato ga tu gađaju, hoće da ga isprovociraju, oslabe i iznerviraju da počne da gubi živce, povlači pogrešne poteze i da padne s vlasti.

Garsonjera i plata od 150.000

U registru Agencije za korupciju samo jednim klikom može se utvrditi šta koji političar poseduje. Pa tako se u imovinskoj karti šefa državi nalazi jedna stan, garsonjera od 30 kvadrata. Pored skromne ušteđevine, predsednik Srbije mesečno je imao nešto više od 150.000 dinara, koliko iznosi plata šefa države.

Komentarišući sve laži koje se plasiraju o njegovoj porodici, Vučić je ocenio da je to taktika nemoćnih političkih protivnika koji čekaju da neko drugi na prljav način obavi njihov posao jer njih narod jednostavno neće.

- Ne postoji stvar koju mi za moju porodicu nisu rekli - kakve veze moj brat ima s tržištem osiguranja. Naučili se prevaranti, pa stave znak pitanja iza toga, da niko ne može da ih tuži, da niko ne može ništa. A 500 laži objave - kakve veze ima s "Hleb i kifle", kakve veze ima s tržištem osiguranja. Pa, nikakve! Svakodnevna kriminalizacija. Najčešće se pozivaju na jednog stručnjaka Milovana Brkića. Najčešće ga citira ova gospođa što je pet-šest stranaka promenila. Kao i njen lider.

Angelina Vučić: Molim se za decu

Majka Aleksandra i Andreja Vučića priznaje da je pogađaju napadi na unuke. U ispovesti za Srpski telegraf ispričala je da, osim molitvi, nema drugog načina da pomogne sinu.

- Molim se za decu. Nemam ja drugih mogućnosti. Kad god je neki skup, upalim kandilo, molim se bogu da se sve dobro završi, da svi koji su došli, lepo stignu kućama. Molim se i kad znam šta ga čeka sa Šiptarima, sa ovima i onima. To mu i ne pričam, neću da mu otežavam - ispričala je Angelina.

OLOŠ IZ NAŠIH REDOVA

O lažima o imetku Andreja govorio je i Anđelko Vučić. U ispovesti za Srpski telegraf bavio se pričama da je njegov mlađi sin vlasnik ekskluzivnog restorana "Franš" u Beogradu.

- Ovo što pripisuju Andreju, kupio je "Franš", kupio je ovo-ono. Centralna meta jeste Aleksandar. Znaju da su njih dvojica bliski, zato to i rade - rekao je Anđelko Vučić.

Morbidni napadi

Morbidni napadi idu toliko daleko da su puštali i priče da je stric Vučića ustaša, a otac Albanac Fahri Musliju iz Prizrena, kome je obećao da će Kosovo otcepiti od Srbije i da će KiM biti nezavisno (?!). Istina je da je više od 20 članova porodice Vučić ubijeno tokom Drugog svetskog rata.

Vladimir Đukanović, koji godinama poznaje Andreja, ističe da je ponosan na poznanstvo koje je odavno preraslo u prijateljstvo.

- Andrej je čestit čovek koji drži do principa i svako ko ga poznaje zna da ne trpi nerad i nepoštene ljude. Ipak, kako je brat predsednika države, on je meta protivnicima. Meta koja nema pravo nigde da odgovori jer bi se to karakterisalo kao zloupotreba medija od porodice Vučić. Tako se o Andreju može pročitati da je vlasnik "Franša", najbolje zemlje u Sremu i Bačkoj, da je falsifikator pasoša za Al Kaidine teroriste, da je prevezao tanker kokaina iz Kolumbije, da drži narko-kartele, da je vlasnik "Hleb i kifle"... Andrej je zapravo sve, vlasnik i naših života, a čim je to on, onda mu je brat valjda gospodar svega, autokrata, šef mafije i slično. Bitangama koje sve ovo čine protiv njega, a posebno ološu iz naših redova, neka služi na čast napadanje nekog ko ne može da se brani.

Najprljavije: Napad na dete od tri godine

Govoreći o napadima na decu, predsednik Srbije je rekao:

- Rekli su da će i mali Vukan morati da odgovara. To će uči u anale, u istoriju najprljavijih i najbrutalnijih kampanja koje se protiv nekog vode. Dakle, i mali Vukan mora da odgovara. Dete ima tri godine. Za šta da odgovara, za najviši rast u Evropi, za najnižu stopu nezaposlenosti u istoriji Srbije, što su plate više?! Za to mora da odgovara mali Vukan?! I sve to samo da se Vučić ne kandiduje, kako da ga isključimo jer njega ne možemo da pobedimo. I to je suština svega.

Vučević: Ogavštine tajkuna Đilasa i Šolaka

Miloš Vučević, potpredsednik SNS, u februaru je podneo prijavu protiv Aleksandra i Andreja Vučića. Đilasova opozicija u to vreme je na sva usta plasirala priče o Andrejevoj umešanosti u slučaj "Jovanjica". Vučević je prijavom stavio tačku na te laži, prepuštajući pravosuđu da utvrde istinu o ovom slučaju. O tim navodima, ali i svim ostalim u kojima se pominje silna imovina Andreja Vučića, Vučević kaže:

- Teško je i prebrojati sve laži izrečene na račun Aleksandra Vučića i njegove porodice. One su odraz nemoći i kukavičluka tajkunske opozicije koje predvodi Ðilas i Šolak, uz podršku njihovih medija. Svaki dan fabrikuju notorne laži i ogavštine u nadi da će se opet dočepati novca građana Srbije, a znaju da im je Aleksandar Vučić najveća prepreka na tom putu.

Evo šta su sve izmišljali

* Jovanjica - potpredsednik NS Miroslav Aleksić više puta u javnosti govorio da ima saznanja da je vlasnik poljoprivrednog dobra Jovanjica Predrag Koluvija pre hapšenja u novembru 2019. telefonom pozvao Andreja Vučića. Navodi su osporeni veštačenjem. Brat predsednika tužio je Aleksića zbog povrede časti i ugleda.

* vinarije - objavili da je Andrej Vučić za milion evra pokušao da otkupi poznati subotički restoran "Bos", te da je to navodno otkrio pevač Zvonko Bogdan. Upleten je čak i mađarski premijer Viktor Orban, koga je gazda restorana navodno pozvao kako bi rešio situaciju i sprečio navodni pokušaj reketiranja. Sve je demantovao Lajoš Čakanj, vlasnik "Bosa", "Stare picerije" i prodavnice vina Vinarije "Zvonko Bogdan", kao i istoimene vinarije na Paliću:

- Andreja Vučića ne poznajem niti je ikada bio u mom restoranu. Sve što se pojavilo na društvenim mrežama je čista izmišljotina.

I Bogdan je bio šokiran lažima:

- To je ordinarna glupost. Zgrožen sam koliko neko daleko može ići u izmišljotinama. Već godinu dana nisam dao nikakvu izjavu medijima, čak i kada je reč o muzici, a kamoli o takvim stvarima.

* elitni restorani po Beogradu i lanci prodavnica tehničke opreme - objavljivali da je vlasnik firme za distribuciju elektronske opreme "Vin vin" i poznatog beogradskog restorana "Franš". Aleksandar Vučić nebrojeno puta demantovao je te "čaršijske priče", kao i vlasnik "Franša" Nikola Dimitrijević:

- Ljute me te priče. Sve se vodi na moje ime, svi papiri su na moje ime. Vlasnik sam "Franša" od njegovog otvaranja davne 1982.

* zemljiše u Vojvodini - članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić izjavila je da Savet prikuplja dokumentaciju o bivšim kombinatima u Vojvodini i da "ko god dođe od vojvođanskih paora, svi govore da je Andrej (Vučić) glavni u kupovini zemljišta i da sve ide preko njega". Bez dokaza proverom vlasništva parcela u nadležnim institucijama. Priča je demantovana.

* "Hleb i kifle" - po društvenim mrežama se raširila laž da je za dva miliona evra Andrej Vučić kupio lanac pekara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bane

13.10.2020 05:53

Korupcija i zloupotreba polozaja je pljacka naroda drzave Srbije, svud je to tako u svetu a ti politicari su tada nedododirljivi, a kada odu sa vlasti niko ih ne goni.Zasto je to tako pitam se???