Vučić o situaciji u Nagorno-Karabahu: Pokazatelj koliko su "zamrznuti konflikti" opasni kad ih neko "odmrzne"

Autor:

Vesti

03.10.2020

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas, na sastanku Nacionalnog konventa o EU, sukob između Jermenije i Azerbejdžana koji, po njegovim rečima, pokazuje koliko su opasni tzv. zamrznuti konflikti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

On kaže da će sve što je zamrznuto jednog dana neko da "odmrzne".

- U tom konfliktu videli smo apsolutnu nemoć kompletne međunarodne zajednice. I zato sam protiv stanja zamrznutog konflikta - rekao je Vučić.

Poručuje da je najvažnije, i zato to, kaže, uvek i ponavlja, da Srbija želi da očuva mir i stabilnost, što, podvlači, nije floskula, već se to mora uraditi gotovo po svaku cenu.

Vučić je naveo da je situacija u svetu kompleksna i da se Srbija, kao mala zemlja na raskrsću puteva, koja ima problema sa teritorijalnim integritetom, nalazi u posebno teškoj situaciji.

- Ne moram da govorim koliko sam predstavnika različitih zemalja, koji su želeli da mi ukazuju na potencijalno kršenje Rezolucije 478 po pitanju Jerusalima, podsetio da su svi već odavno prekršili Rezoluciju 1244 i da ne haju zbog toga, ne boli ih glava. Jer, oni imaju pravo da krše sve sto žele, a mi ne smemo da razmišljamo da prekršimo nešto - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
BozaB

03.10.2020 09:18

Srbija ne zeli da zauzima strane u ovom sukobu.

Stanko

03.10.2020 09:29

Srbija je konstruktivna i želi da se nadje trajno održivo rešenje za problem Kosova.

Tole

03.10.2020 09:49

Bitno je da smo mi neutralni po tom pitanju.

Mila

03.10.2020 10:37

Jermenija i Azerbejdžan su nam jasno pokazali šta se desi sa konfliktima koji se ne reše na vreme, mnogo je bolje učiti na greškama drugih a ne na svojim što naša trenutna vlast i radi.