DIVIZIJA "SULTAN MURAT" KLALA SRBE U BOSNI! Turci na strani Azerbejdžana već ratovali u Srbiji i u našem komšiluku

Autor: Republika

Svet

01.10.2020

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turska divizija "Sultan Murat", koja je odgovorna za ubistva i mučenja zarobljenika, streljanje civila i granatiranje hrišćanskih crkvi od Sirije do Bosne i Hercegovine, poslala je odred i u Jermeniju da se bori na strani Azerbejdžanaca u Nagorno Karabahu! Odred poznat po tome što muči zarobljenike dok ne umru, seče im delove tela, dobro je plaćen iz Ankare i zbog surovosti predstavlja strah i trepet gde god se pojavi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

"Sultan Murat" se deklariše kao odred koji je protiv režima Bašara el Asada, a trenutno je deo pobunjenika koji finansira Turska sa ciljem da se bori protiv Jermena u Nagorno Karabahu. Ono što brine jeste reputacija ovog odreda koji se ne ustručava da radi uspešnosti operacija ugrozi ljudske živote civila i drugih pobunjenika.

UGLAVNOM SIRIJSKI TURCI

Odred je nazvan po osmanskom sultanu Muratu II, a izrazito je posvećen islamskom verovanju i osmanizmu. Pripadnici su uglavnom sirijski Turci. Odred koji je osnovan 2013. godine ima veliki broj ljudi, prema njihovim rečima, samo do 2016. godine okupili su 1.300 pripadnika, da bi godinu dana kasnije osnovali "Blok sultana Murata" sa drugim jedinicama u sastavu Sirijske nacionalne armije (SNA).

 
Teške borbe između frakcija SNA predvođenih divizijom "Sultan Murat" i "Ahrar el Šam" i njegovih saveznika izbile su početkom juna 2017. godine, da bi 10 dana kasnije, kako prenose sirijski mediji, bile prebrojane 33 žrtve, dok je broj ranjenih ljudi dostigao 55.

UN (2017. GODINE): Tokom opsade istočnog Alepa divizija "Sultan Murat" namerno je usmrtila i osakatila na desetine civila

"Sultan Murat" je učestvovao i u borbi protiv terorističke grupe ISIS, ali se istovremeno borio i protiv Kurda, koji su bili takođe protivnici ISIS, što ovu diviziju nije sprečilo da objavi fotografije na kojima je prikazano zversko mučenje kurdskih vojnika koji su, prema njihovim rečima, bili zarobljeni dok su pokušavali da oslobode civile.

GAĐALI MANASTIR U ALEPU

Još jedna od mrlja u njihovim akcijama, koje neretko nalikuju terorizmu, jeste granatiranje hrišćanskog manastira u Alepu 2013. godine. Neselektivno gađanje dela Alepa u kome žive Kurdi ubilo je, prema svetskim izveštajima, najmanje 113 civila, među kojima je bilo 30 dece, dok je broj ranjenih dostizao i nekoliko stotina.

Otkrivamo: Kako je Tviter Bikovića proglasio ubicom

Tokom proteklih dana na Tviteru je osvanula fotografija mlade zvezde srpskog glumišta Miloša Bikovića uz komentar da je reč o srpskom plaćeniku koji ratuje u Jermeniji. Ovu lažnu vest je prokomentarisao i sam glumac, rekavši "u pauzama snimanja "Južnog", reklame i predstave u BDP, ja tako, ponekad, obučem uniformu i odem da uspostavim mir tamo gde je to potrebno", a konačno je razrešeno i na koji način je došlo do podmetanja ove objave.

Naime, turski sajt koji je objavio fotografiju Bikovića u srpskoj uniformi napisao je da je reč o plaćeniku Aleksi Đuriću, a to ime je poznato zahvaljujući jednom od najpoznatijih izvora trolovanja koji se bavi širenjem lažnih informacija Internet Historian. Ime Aleksa Đurić ovaj sajt je u nekoliko navrata koristio u svojim neistinitim izveštavanjima sa ratnih poprišta, pa je tako pomenuta izmišljena osoba čak i desetak puta poginula tokom ratnih sukoba.

U izveštaju Ujedinjenih nacija iz 2017. godine nalazi se podatak da je tokom opsade istočnog Alepa grupa pobunjenika, uključujući i "Sultan Murat" diviziju, nakon što je obećala da će se osvetiti Kurdima u Šeik Maksudu namerno napala civilno stanovništvo kurdske enklave, usmrtivši i osakativši na desetine civila, i da ta dela predstavljaju ratni zločin.

Zloglasne plaćenike predvode Ahmed Ohman, Fehim Isa i Ali Seih Salih.

Putin, Makron, Angela i Tramp traže obustavu rata

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegove kolege Donald Tramp (SAD) i Emanuel Makron (Francuska) zatražili su hitnu obustavu vatre u području Nagorno Karabaha. Na ove sukobe je reagovala i nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je vodila odvojene telefonske razgovore sa liderima Azerbejdžana i Jermenije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
aco

01.10.2020 22:28

Sjekli smo i mi njihove po Ozrenu(Republika Srpska)