STIŽU RAKETE IZ RUSIJE: Putin Srbiji šalje novo moćno oružje!

Autor:

Vesti

03.10.2017

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi migovi samo što su dotakli beogradsko tlo, a Putin sprema novi kontingent naoružanja za Srbiju koji će biti pravo iznenađenje!

Već nam sprema novi vojni paket: Vladimir Putin

Eksperti, sagovornici Srpskog telegrafa, uvereni su da je reč o raketnim sistemima "Buk 2" i "Pancir", koji će izuzetno poboljšati našu protivvazdušnu odbranu, o čemu je državni vrh Srbije već razgovarao sa zvaničnom Moskvom.

Da ovo nije prazna priča i da Kremlj planira da nastavi sa diplomatskom, političkom i vojnom pomoći, za Srpski telegraf tvrdi i ruski politikolog Ekatarina Pomorceva.

- Srbija je iskren i pouzdan partner za Rusiju i postoji velika verovatnoća da će dobiti mnogo više nego što je do danas najavljeno. Mislim da će dolazak ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i njihov susret sa Ivicom Dačićem doneti mnogo pozitivnih iznenađenja - kaže Pomorceva.

TEK ĆE DA STIŽE

Rusija, prema njenim rečima, na ovaj način potvrđuje vekovno prijateljstvo sa Srbijom.

- Stigli su prvi avioni, to je rezultat zajedničkog ulaganja u prijateljske odnose srpske vlade i ruskog rukovodstva. Ne bih smatrala nerealnim očekivanja da se pomoć poboljša, uključujući ozbiljnije odbrambene sisteme, pa na kraju krajeva i raketni sistem S-300 - ubeđena je Pomorceva.

RepublikaFoto: Tanjug
Kaže da su migovi dobar početak: Miroslav Lazanski

Za vojnog analitičara Miroslav Lazanski isporuka migova znači samo dobar start.

Ovo je samo početak, Rusija će sasvim sigurno nastaviti da nam pomaže, Miroslav Lazanski, vojni analitičar

- Ovo je samo početak, Rusija će sasvim sigurno nastaviti da nam pomaže. Avioni mig-29 su bili naša nasušna potreba i fantastična su stvar za srpsku avijaciju, a po dogovoru stiže i 30 tenkova T-72B3 i 30 oklopnih vozila BRDM-2. Ono što nam sledeće treba je da upotpunimo PVO sistemima "Buk 2" i "Pancir". Nakon toga bićemo vojno jači od svake od bivših država Jugoslavije i u ravni sa, recimo, Rumunijom - navodi Lazanski.

KAO LJUBAV I SEKS

On posebno ističe značaj najavljene posete Sergeja Šojgua Beogradu.

- To je odlična stvar za Srbiju. I pitam vas sad zašto neki američki ministar odbrane ne dođe u Beograd? Zato što je ta velika sila procenila da ne treba, ali je ova druga vojna sila procenila da treba. E tako, kad se jedni nećkaju i premišljaju, drugi zgrabe devojku. Za ljubav i seks potrebno je dvoje - navodi Lazanski.

Sa njim se slaže i potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan.

- Srbija mora da upotpuni svoj PVO sistem i to moraju da budu raketni sistemi iz Rusije. Na tome se uveliko radi, ali mora mnogo pametno da se planira i da se utvrdi šta je tačno to što nam treba. A u tome moramo i možemo da se oslonimo samo na Rusiju - zaključuje Karan.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading