ŠEST MESECI PAKLA ZA VUČIĆA

Autor:

Vesti

01.09.2017

09:00 >> 09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovni cilj je da se Srbija primora da napusti poziciju vojne neutralnosti, potpuno se okrene Zapadu i distancira od Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug
Glavna meta: Predsednik Vučić

Kulminacija žestokih pritisaka na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića sa ciljem da se naša zemlja natera na distanciranje od Rusije uslediće krajem ove i početkom sledeće godine, saznaje Srpski telegraf u obaveštenim diplomatskim krugovima. Metode će biti sve brutalnije i ogoljenije, a udar će se sprovesti u sedam ključnih tačaka (pogledajte okvir).

Kako objašnjavaju naši sagovornici, jedina šansa da ovaj crni scenario bude sprečen ili bar odložen je Angela Merkel, koju ovog meseca očekuju iskušenja na izborima u Nemačkoj. Ukoliko pobedi, ona bi u EU mogla da nametne blaži stav prema Srbiji, sa kojom njena administracija neguje odlične odnose i vidi je kao glavnog saradnika u regionu, a ni Vašington se bez podrške Brisela ne bi olako upuštao u novu balkansku avanturu.

BLAŽA VARIJANTA

Trn u oku Zapada je Ruski humanitarni centar u Nišu, a Amerikanci će pokušati da po svaku cenu spreče da službenici centra u narednih šest meseci dobiju status administrativno-tehničkog osoblja.

Analitičar Branko Radun slaže se da bi udare na Srbiju delimično mogla da ublaži Nemačka.

- Rat protiv Rusije je prva i osnovna tema zvaničnika EU i SAD, ali nemačka kancelarka ima nešto blaži stav prema tome i više razumevanja za poziciju Srbije. Međutim, plašim se da će naše komšije nastaviti sa provokacijama i da će visoku cenu u obračunu pre svega platiti Srbi na Kosovu i Metohiji - zaključuje Radun.

UČESTALE POSETE

Bivši obaveštajac Božidar Spasić kaže za Srpski telegraf da se obaveštajne ucene i pritisci EU i SAD neće zaustaviti sve dok Srbija ne poklekne.

- Nije za džabe Makalister za mesec dana dolazio dva puta u Beograd, a opozicija je na vezi sa Vašingtonom konstantno po pitanju izbora u Beogradu, kao da Amerikanci treba da biraju gradonačelnika. To je hod po ivici žileta, veliki novac se ulaže u rušenje Vučića u Srbiji. Glavni metod su nasilne demonstracije i plasiranje u javnost navodnog prljavog veša ljudi oko Vučića kako bi se ugrozio njegov rejting. Ipak, verujem da će vlast uspeti da se izbori sa svim tim izazovima - ističe naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading