VUČIĆ IDE U ZAGREB: Očekuje poziv od Kolinde do kraja godine

Autor: Tanjug

Vesti

30.08.2017

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobiće uskoro poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da do kraja godine zvanično poseti Zagreb, pišu današnje "Večernje novosti".

RepublikaFoto: Tanjug
Vučić očekuje Kolindin poziv

Time bi bila otvorena nova faza u odnosima dve države, a ubrzo za njom usledio bi i susret premijera Ane Brnabić i Andreja Plenkovića, navodi list, pozivajući se na izvore bliske hrvatskoj predsednici. 

Vučić i Grabar Kitarović će tokom susreta u Zagrebu razgovarati o svim temama koje opterećuju bilateralne odnose, od onih iz prošlosti, poput rešavanja sudbine nestalih i vraćanja kulturnog blaga, do graničnih pitanja i ekonomske saradnje.

Predsednici Srbije i Hrvatske će, pre Zagreba, imati priliku za susret i na marginama Opšte skupštine UN u NJujorku, a razmatra se i mogućnost da sastanci državnog vrha Hrvatske i Srbije ubuduće budu češći, napominju "Novosti".


- Bilo bi izuzetno dobro kada bi se predsednici dveju država, ali i premijeri redovno sastajali, bar jednom godišnje. Sada je trenutak za novi početak odnosa i hrvatski vrh u tom smislu i čeka dolazak Vučića u Zagreb - piše list pozivajući se na izjavu jednog istaknutnog hrvatskog diplomate.

Očekivanja Zagreba od bilateralnog sastanka su izuzetno velika i poseta se već najavljuje kao prelomna za normalizaciju odnosa i zatvaranje "stare knjige" nesporazuma, dodaju "Novosti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading