KLJUČNI DOKAZI O KORUPCIJI: FBI dobio telefonske razgovore i mejlove Jeremićevog partnera! Vuk strahuje kao nikad!

Autor: alo.rs

Vesti

15.11.2018

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FBI je primio u posed telefonske pozive i mejlove bivšeg ministra spoljnih poslova Ugande Sam Kutesa i njegove žene Edit, nakon što su osumnjičeni da su učestvovali u podmićivanju u Ujedinjenim nacijama!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vuk Jeremić

Kutesa je bio predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u periodu između 2014. i 2015. godine i optužen je da je za to vreme primio mito u iznosu od 500.000 dolara od bivšeg ministra unutrašnjih poslova Hongkonga Patrika Hoa.

Prema izveštavanju lista "Sidnej Morning Herald", američki tužioci podneli su dokaze pred sudom da je Kutesa učestvovao u pomenutim mutnim radnjama.

Kutesa i njegova žena takođe se pominju u poslovima sa Šeri Janom, još jednim Kinezom koji je poznat kao domaćin sastanaka širom sveta na kojem dolaze diplomate i milioneri, među njima i bliski prijatelji i saradnici Vuka Jeremića, poput Patrika Hoa.

Koliko je Jeremić blizak sa Hoom, toliko je u dobrim i partnerskim odnosima i sa Kutesom, o čemu svedoče i fotografije iz Ujedinjenih nacija, gde su redovno provodili vreme zajedno.

Kutesina žena koja je radila sa Janom, a iz telefonskih poziva koji su u posedu FBI, otkriveno je da su Ho i Jan radili zajedno na ekspertizi o uticaju korupcije unutar UN.

FBI je uhapsio Jana 2015. godine i optužen je, takođe, za podmićivanje bivšeg predsednika Generalne skupštine UN Džona Eša.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Patrik Ho

Postoje dokazi iz mejlova i telefonskih razgovora, koji pokazuju da je Jan negovao poslovanja sa Kutesom, kao i sa Džon Ešom, navode tužioci.

Ove nedelje, Patriku Hou, kom je već dva puta odbijen zahtev za puštanje na slobodu uz kauciju i koji se optužuje za podmićivanje afričkih diplomata nije uspeo da izbegne optužbe pred američkim sudom.

Ho je, u međuvremenu, pokušao da iskoristi status specijalnog savetnika za konsultantske usluge da izbegne optužnicu, ali sudija Loreta Preska juče to nije uvažila.

Prema izveštajima "Iner sitija", Ho i kompanija CEFC su se ponudili da budu veza za izbegavanje iranskih sankcija i ovaj dokaz će se pojaviti pred sudom.

Interesantno, kompanija CEFC, koju je osnovao tajkun Je Đanming, još 2017. se našla na udaru američkog ministarstva pravde, koje je povelo istragu o navodnom mitu od dva miliona dolara uručenog predsedniku Čada na ime prava na eksploataciju nafte i o pola miliona zelenih novčanica datih ministru spoljnih poslova Ugande. Nedavno je kompaniji istekao i rok da vrati deonice u vrednosti od 313 miliona dolara, što bi moglo da rezultuje i izbacivanjem sa berze, a Đanming, koji se i dalje nalazi pod istragom kineskih vlasti, bio je nedostupan za komentar, preneli su lokalni mediji.

Đanming je još jedan u nizu Jeremićevih "poznanika", a u rodnoj zemlji ga nazivaju kineskim Rokfelerom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
Maja

15.11.2018 18:39

Jeremic treba da se stidi svog bahatog ponasanja.Sve se vraca,sve se placa.Pravda je spora,ali dostizna.

Boško J

16.11.2018 05:12

@Maja - Maja:Da Jeemić zna šta je sramota, ne bi se ovako ni ponašao.

Evica

15.11.2018 18:45

Jeremic se sada pravi da nema veze sa Hoom.

Nemanja

15.11.2018 18:46

Strašno...da li ćemo ikada saznati koliko je novca sa naših leđa ovaj Jeremić uzeo da bi uživao po Penthausima praveći bahanalije... a narod Srbije mislio da se bori za nas... i treba da se boji i gaće da mu se tresu i treba da dogovara i ne samo to - pare da vrati!!!!