BRUKA I SRAMOTA PARIZA: Šiptari dali MILIONE da Tači sedi pored Putina

Autor: Informer, Republika

Vesti

13.11.2018

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska policija proverava informacije da su članovi državnog protokola, koji je organizovao skup u Parizu, dobili sumnjive milione, sedam dana pre zvanične ceremonije, prenose diplomatski izvori.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Hašim Tači

Albanski lobisti platili su čak 25 miliona evra da bi predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači na obeležavanju stogodišnjice od savezničke pobede u Prvom svetskom ratu sedeo u drugom redu, odmah iza ruskog lidera Putina.

Francuska policija proverava informacije da su članovi državnog prtokola, koji je organizovao skup u Parizu, dobili sumnjive milionske sedam dana pre zvanične ceremonije, prenose diplomatski izvori.

I francuski internet mediji preneli su juče vest da njihova policija proverava kako je Tači dobio maltene najbolje mesto na proslavi.

- Tačiju je bilo veoma stalo kako će lažna država Kosovo biti predstavljena u Parizu, gde su bile uporene oči celokupne svetske javnosti. Zbog dobrih odnosa Srbije i Rusije i odbijanja zvaničnog Kremlja da prizna nezavisnost Kosova, Tačiju je bilo važno da se nađe blizu Putina. Plan je bio da na svaki mogući način dođe u kontakt s njim i to predstavi kao podršku Moskve...Zato se nisu štedele pare – navodi sagovornik i ističe da Kosovo proporcionalno svojoj veličini ima jedan od najvećih budžeta za „keš diplomatiju“.

- Ne zaboravite da se Tači našao Putinu za vratom i na svečanoj večeri koja je u nedleju uveče priređena u Parizu. Nema slučajnosti u diplomatiji. Setite se da je Francuska svojevremneo dobila da Francuskoj isporuči uhapšenog Haradinaja. Kosovski lobisti tamo imaju veoma jako uporište… - dodaje izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (63)

Loading
nana

13.11.2018 10:04

Provokacijama od strane Albanaca nema kraja.

nana

13.11.2018 10:05

Džaba su dali milione, kada ništa nisu postigli.

Nera

13.11.2018 10:08

Nismo ni sumnjali da nisu platili samo da bi se Taci upoznao sa Putinom.

Tanja

13.11.2018 10:10

Svacim se ljud bave danas, i u istom momentu podmuklo. Ali nista nas ne iznenadjuje vise.