Sava Janjić podržava ženu koja propagira nezavisnost Kosova

Autor:

Vesti

09.11.2018

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko bi reko čudo da se desi! Iako se Sava Janjić, iguman manastira Visoki Dečani, predstavlja kao jedan od poslednjih zaštitinika srpskih interesa na Kosovu i Metohiji, otvoreno je podržao Sonju Biserko, ženu koja na svakom koraku promoviše takozvanu državu Kosovo.

RepublikaFoto: Printscreen/Twitter
Janjić podržao Biserko

Je li Janjić na ovaj način zapravo podržava lažnu državu Kosovo, dok se predstavlja kao poslednji borac za srpski narod u južnoj srpskoj pokrajini, pitanje je koje se otvoreno postavlja nakon njegovog poslednjeg postupka. Janjić je, naime, na svom Tviter nalogu podelio objavu jednog dnevnog lista za koji je direktorka Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko komentarisala situaciju sa Kosovom, te je nahvalio.

- Korektna zapažanja. Svako ko razgovara sa narodom može da čuje zabrinutost. Mnogi iskreno brinu, osim režima koji srlja u tragediju - napisao je uz objavu Janjić.

Iguman Visokih Dečana na taj način je direktno podržao Biserko, kao i njene ideje, a u pitanju je žena koja je učetvovala u pisanju lažnih haških optužnica protiv srpskih heroja, ona koja traži da Srbija bude osuđena zbog genoicida i promoviše lažnu državu Kosovo. Biserko se takođe  zalagala da Kosovo uđe u UNESKO, ali i da manastir Dečani, čiji iguman je upravo Sava Janjić, budu deo kosovske baštine. Tako je barem i dobar deo stručne javnosti to shvatio, pa je između ostalih, marketinški stručnjak Nebojša Krstić napisao na svom Tviter nalogu reakciju.

- Ovde je vrag odneo šalu! Sonja Biseko i SPC u savezu?! Ludilo dobija treću dimenziju - napisao je Krstić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
borko

09.11.2018 13:50

Pa to dovoljno govori kakav je to čovek samo.

Tijana

09.11.2018 13:50

Dok je ovakvih u nasoj drzavi bice ih i u drugim drzavama i nacijama.

Nina

09.11.2018 13:53

Janjic je izdajica srpskog naroda.....

Marija

09.11.2018 15:41

Sava Janjic je odavno prodao srpski narod.