BRNABIĆEVU ČEKA VISOKA FUNKCIJA U SNS

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

05.11.2018

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Ana Brnabić mogla bi da postane najbliži saradnik predsednika Aleksandra Vučića i u Srpskoj naprednoj stranci, saznaje nezvanično "Blic". Pored saradnje na državnim funkcijama, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić mogli bi, prema našim saznanjima, ubuduće da sarađuju i unutar SNS. Definitivna odluka nije doneta, sve je i dalje na nivou ideje, ali Vučić sve intenzivnije razmišlja da Brnabićevoj poveri neko od rukovodećih mesta u SNS.

RepublikaFoto: Tanjug/ R. PRELIĆ
Vučić i Brnabićeva

- Vučić je zadovoljan zalaganjem i rezultatima Ane Brnabić, a ona je pokazala interesovanje da postane član stranke. Lepo je prihvaćena unutar SNS, a da li će do takvog raspleta doći, videćemo nakon najavljenog podmlađivanja stranke. Sigurno da ima i onih koji će biti protiv, ali ukoliko Vučićeva odluka bude da se ona prihvati posla u stranci, imaće podršku većine - kaže izvor "Blica" iz vrha SNS.

Nismo uspeli da saznamo da li bi Brnabićeva prvo ušla u Predsedništvo stranke ili eventualno dobila potpredsedničko mesto, jer zasad niko o tome ne želi da govori.

 

Kongres naredne godine

Vanredni kongres Srpske napredne stranke 2019. godine trebalo bi da bude uvod za redovne parlamentarne izbore 2020. godine. Još nije odlučeno hoće li se prvo ići na parlamentarne izbore, pa onda na stranačke ili, kao što se Aleksandar Vučić zalaže, da prvo stranka dobije novu energiju za izbore 2020. godine.

 

Čitavu priču podgrejala je nedavna izjava predsednice Vlade Srbije da razmišlja o ulasku u SNS.

- Moram da kažem da sam počela da razmišljam da se učlanim - rekla je premijerka.

Komentarišući tvrdnje predsednika SNS-a i Srbije Aleksandra Vučića da od najveće partije u vladajućoj koaliciji nije dobila dovoljnu podršku kada su je napadali pojedini opozicionari, Ana Brnabić je rekla da ne oseća da joj ta podrška nedostaje i da je podršku dobila na najvažnijem mestu - u Skupštini.

 

 

- Nisam član SNS-a da bih pričala o povlačenju Vučića sa čela stranke. Mogu kao njegov saradnik da kažem da ne bih volela da se povuče, jer je Vučić taj kohezioni faktor koji pobeđuje različita mišljenja i viđenja u toj stranci, a Srbiji je potrebno jedinstvo. I u SNS vidim odlične i kvalitetne ljude, tako da verujem da će ta stranka ostati ovako jaka ma šta da se desi - rekla je premijerka.

Na pitanje ko su odlični kadrovi u SNS-u, Ana Brnabić je rekla da voli da radi sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem jer on ima viziju i zna šta radi.

 

Premijerka: Važni su rezultati

Postavili smo premijerki konkretno pitanje da li će i kada ući u SNS. "To pitanje važno je političkim analitičarima. Za građane Srbije to nije tema o kojoj razmišljaju. Meni lično važni su pre svega rezultati rada Vlade kako bi svi građani Srbije živeli bolje i kvalitetnije, i to je ključno. Izuzetno poštujem ukazano poverenje i podršku SNS za ono što radim. Ta podrška nije uslovljena mojim članstvom u stranci. Ponavljam, jedino što je važno jesu rezultati", rekla je premijerka.

 

Ulje na vatru dodao je i sam Vučić, koji je na sednici Glavnog odbora SNS rekao da stranka treba da se podmladi i osveži.

- Oni koji nisu pošteno radili svoj posao i koji nisu radili dovoljno biće smenjeni na sledećoj skupštini stranke i ustupiće mesto novim ljudima koji će umeti da brane interese stranke i Srbije bolje i jače. Tražim podršku i za dodatno podmlađivanje stranke kako bi ljudi koji do sada nisu bili na funkcijama dobili priliku da pokažu šta znaju i da nastave u još jačem ritmu. Vidim da se mnogi funkcioneri ne raduju tome i zato tražim veći aplauz - rekao je Vučić.

Neki u SNS su se umorili, dodao je, neki moraju da budu i zamenjeni, a neki nisu odgovorili izazovu teškog vremena.

- Spreman sam da pružim celog sebe i da svaki dan posvetim budućnosti Srbije, ali to tražim i od članova SNS. Da se borite za budućnost, da ne kukate, da ljubite stope svojih potomaka, a ne predaka i da stvarate nove vrednosti - kazao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (79)

Loading
Goca

05.11.2018 19:38

Ana je vredna, sposobna i pametna. Zaslužuje i dobru poziciju.

Maja

05.11.2018 19:41

Ona je to i zasluzila!

Milivoje

05.11.2018 19:47

Ana se pokazala odlicno na funkciji premijera. Ne cudi me zainteresovanost Vucica da je ukljuci u stranku, posebno kada se ima u vidu da zeli da je podmladi ljudima punim energije za promene.

sara

05.11.2018 19:58

Zašte da ne?