MILOVANOVIĆ ZA PINK: Đilasova retorika je hapšenje novinara, silovanje premijerke i vešanje predsednika!

Autor: Republika

Vesti

01.11.2018

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je sazvao konferenciju za novinare, lider Saveza za Srbiju, Dragan Đilas ponovo je odbio da odgovara na pitanja pojedinih medija, pritom vređajući novinare Pinka i Informera. Đilas je čak prekinuo konferenciju ne bi li izbegao nezgodna pitanja. Saša Milovanović, urednik "Srpskog telegrafa" ističe da se ovako ne ponaša neko ko pretenduje na vlast.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Pink Official
Saša Milovanović

- Znajući Đilasa, on je bahat i navikao je da se na ovaj način ponaša prema medijima. On je i ranije diskriminisao i diskreditovao medije. Bio je vlasnik medija, znao je da blati političke protivnike i zastrašivao je medije. Imao sam suđenje sa njim i imao sam presudu koju sam morao da platim pod pretnjom da će mi oduzeti stan - kaže Milovanović za Pink.

Onaj ko se odluči da se bavi politikom, mora da odgovara na pitanja novinara, bez obzira na to da li mu se dopadaju pitanja ili ne, kaže marketniški stručnjak Nebojša Krstić.

- Ako nećeš da odgovaraš na pitanja, budi pekar ili moler. Ako si političar, moraš da daješ odgovore i ne smeš da proglašavaš fašistima one koji pitaju ono što ti se ne dopada - kaže Krstić. Đilas je dugo u politici i mora da zna da ne sme da vrši segregaciju novinara na podobne i nepodobne, dodaje marketinški stručnjak.

Đilasa su, kaže Milovanović, navikli da hvale i u njegovo vreme bila je najstrašnija medijska cenzura, dok danas postoji kritika članova vlade, predsednika, novinara…

- Vučić odgovara na sva pitanja, ne izbacuje novinare i ne tuži medije. TV Pink žele da ukinu zbog rijalitija, a Đilas ga je uveo u Srbiju. Zamislite to licemerje! Oni govore da se ukine Pink, sada im je on kriv, a oni su oteli Pionirski park i napravili kupleraj na koji se sada gade - kaže urednik “Srpskog telegrafa”.

Vučićević : Mi NE ĆUTIMO o njihovim lopovlucima i zato bi da nas gase! 

Podvlači da je tužba u redu, ali ne i pretnje zatvorom i slično. Vučićević ističe da se mediji bave temama koje su pojedini predstavnici opozicije sami nametnuli pozivajući na silovanja, vešanja i slično.

- Da li je govor mržnje kada pišemo da je Jeremić dobio 7,9 miliona evra od nepoznatih izvora? Da li je govor mržnje kada kažemo da Boško Obradović ne sme da tuče novinare? - zašitao je Vučićević. Kaže i da bi se opozicija, kada bi došla na vlast, bavila inkvizitorskom politikom, što znači da bi gasili medije na osnovu toga koji im odgovaraju.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Pink Official
Dragan Vučićević

Ističe da Dragan Đilas traži zatvor za novinare i zatvaranje TV Pink, što svakako nije demokratija, već fašizam.

- Najava i promocija nasilja prema političkim neistomišljenicima jeste fašizam - kaže urednik "Informera".

Milovanović podseća na Đilasovu retoriku: hapšenje novinara, silovanje premijerke, vešanje predsednika... To su, kaže, termini koji se svakodnevno koriste.

- Đilas je bio vlasnik celog marketinškog kolača, trgovao je sekundama... navikao je da je sve njegovo i uterao je strah u kosti - kaže Milovanović. Dodaje da je Đilas dokazani nasilnik koji je pred detetom nokautirao tasta, što postoji kao zaveden slučaj.

Vučićević kaže da je na današnjoj konferenciji za novinare pokušao da dobije odgovor o novcu koji je prosleđen Vuku Jeremiću. Podseća da je Jeremić pre nekoliko dana po treći put na jednoj kablovskoj televiziji demantovao da je dobio novac od ambasade Katara u Berlinu. Vučićević je pokazao dokaz, izvode iz banke, na kojima je potvrda da je na račun Vuka Jeremića ambasada Katara iz Berlina uplatila 200.000 evra. Tu je i izvod iz banke na kojem stoji da je stalna misija države Katar u UN u Americi uplatila Jeremiću 120.000 evra.

Najnoviji dokaz je taj da je Jeremić od fantomske firme sa Kipra koja se verovatno bavi izgradnjom autoputeva, dobio 199.000 dolara.

- Ovo zahteva objašnjenje! Svaki političar mora da objasni poreklo imovine, a ovde su nečista posla. Mi smetamo jer pitamo i tražimo odgovor. Zanima me šta će Jeremić sada reći kada sam pokazao dokaz - kaže urednik “Informera”.

Zapitao je da li zbog ovog izrečenog treba da ide u zatvor i da li otkrivanje načina kako se finansira političar u Srbiji spada u govor mržnje. Kada je pre mesec dana objavljen dokaz o prvoj uplati Vuku Jeremiću, kako kaže, on je gostovao na Javnom servisu Vojvodine i 45 minuta sam razgovara sa njom, a ona ga ne pita ništa o ovom novcu.

- Da li je moguće da bi u Americi bilo moguće da nekom političaru nađete neobjašnjiv ogroman novac i da sam njegov odgovor od početka do kraja bude “vi ste fašisti”? - kaže Vučićević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (60)

Loading
Bojan

01.11.2018 15:47

Neka tu svoju retoriku onda zadrzi za sebe.

sesilija

01.11.2018 18:30

@Bojan - Ђилас је страшан!

Laza

01.11.2018 15:51

Opozicija nam je dno dna tajkun Đilas hoće da uređuje novine kao dok je bio na vlasti a smetaju mu svi oni koji iznose istinu o njemu.

Biilja

01.11.2018 15:59

Retorika jednog primitivca i ostrascenog coveka.