SNS: Jerkova lekcije prvo da deli svojima!

Autor: Tanjug

Vesti

28.10.2018

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjava poslanice Demokratske stranke Aleksandre Jerkov da je SNS uništila Vojvodinu te njeno pitanje kada će biti donet Zakon o finansiranju za SNS su izlišni, jer, kako kažu, i Jerkov dobro zna kako je izgledala Vojvodina nakon 16 godina vlasti DS-a, zbog čega joj poručuju da lekcije najpre podeli "svojima".

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Aleksandra Jerkov

Poslanica SNS u pokrajinskoj skupštini Mia Strajin napominje da je od dolaska na vlast SNS u Vojvodini zaposleno nekoliko hiljada ljudi, da je Novi sad postao IT centar cele Srbije, da se otvaraju fabrike i u Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Subotici, Sombor i da se ulaže u infrastrukturne projekte koji su već započeti i vidljivi građanima.

Ona kaže i da su građani 2016. jasno rekli šta misle o Demokratskoj stranci i poručili i Bojanu Pajtiću i njegovoj savetnici Aleksandri Jerkov ko je krao, privatizovao i uzurpirao Vojvodinu. 

- Licemerno je da o kršenju bilo čijih prava lekcije drže oni čiji koalicioni partneri pozivaju na silovanje, vešanje, državni udar i koji predsednicu Vlade nazivaju kreaturom - kaže Strajin komentarišući ocenu Aleksandre Jerkov da se u aktuelnim izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina krše osnovna prava tih manjina. 

U tom kontekstu SNS podseća da je aktuelna većina donela odluku da se u Skupstini Vojvodine sva dokumenta prevode na sve sluzbene jezike i time omogućila potpunu upotrebu jezika i pisama nacionalnih zajednica. 

- A ako je Aleksandri Jerkov toliko stalo da drugima drži lekcije, neka onda počne od svojih koalicionih partnera iz Ðilasove, Jeremićeve i Obradovićeve stranke - poručila je Strajin u saopštenju za medije. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
sima

28.10.2018 17:56

Prvo da nauci svoje da nije lepo da kradu i lazu! Da im objasni da ovaj narod nije glup kao sto oni misle!

nesa

28.10.2018 17:59

Pa bas tako, prvo neka u svoje dvoriste gleda pa tek posle okolo.

joca

28.10.2018 17:59

Da ih nauci da nije lepo pozivati na ubisto,siriti mrznju i vredjati druge. Do sada su pokazali da jedino to znaju sto je za svaku osudu.

Marija

28.10.2018 18:01

Svi znamo u kakvom je stanju bila Vojvodina i cela Srbija dok su je zuti vodili i doveli je na ivici ponora a sada smo vodeci po razvoju ne samo na Balkanu vec i u citavoj Evropi.