HRKALOVIĆ: Samo članice Ujedinjenih nacija mogu biti deo Interpola!

Autor: Republika

Vesti

23.10.2018

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović razgovorala je danas sa ambasadorkom Brazila Izabelom Kristinom de Azevedo Hejvert i ambasadorom Kipra Konstantinosom Eliadesom o nameri tzv. "Kosova" da kroz zahtev za članstvo u Interpolu politizuje ovu ekspertsku međunarodnu policijsku organizaciju.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Sastanak državne sekretarke i gostiju iz Brazila i Grčke

Hrkalović je istakla da bi eventualna odluka o prijemu tzv. "Kosova" predstavljala presedan i kršenje međunarodnog prava sa nesagledivim i štetnim posledicama. 

Time bi, kako je objasnila, bila prekršena Rezolucija 1244 Saveta bezbednost Ujedinjenih nacija, ali i pravila i procedure Interpola. 

- Samo članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti deo Interpola - naglasila je Hrkalović. 

RepublikaFoto: MUP Srbije
Ambasadorka Brazila

Ambasadorka Izabela Kristina de Azevedo Hejvert istakla je da je pozicija Brazila prema Srbiji uvek bila ista i da ta država poštuje teritorijalni integritet naše zemlje, kao i da Brazil poštuje međunarodno pravo, a time i Rezoluciju 1244.

Ambasador Konstantinos Eliades ponovio je da se pozicija Kipra neće menjati po pitanju tzv. „Kosova“ i da stoje čvrsto na linijama koje zastupa Srbija i da možemo očekivati podršku Kipra, kao i do sada, kada je reč o zahtevima Prištine za članstvo u međunarodnim organizacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Jovan

23.10.2018 13:42

Vlada će da učini sve da do ovog presedana ne dođe.

MILAN

23.10.2018 13:43

kome treba takvo korumpirano Kosovo u interpolu, necemo se zavaravati. Mislim da je prica oko toga gotova.

mija

23.10.2018 13:47

Hvala Kipru na podrsci za Kosovo.

Marija

23.10.2018 13:49

Naravno da bi eventualna odluka o prijemu tzv. Kosova predstavljala presedan i krsenje medjunarodnog prava sa nesagledivim i stetnim posledicama.. Tako da cisto sumnjam da ce se to i desiti.