Brnabić: Nema više crvenih linija od Amerike i nametnutih rešenja za Kosovo

Autor: Tanjug

Vesti

22.10.2018

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema više nametnutih rešenja za kosovsko pitanje i nema crvenih linija koje dolaze od američke administracije, izjavila je danas srpska premijerka Ana Brnabić, ocenivši, da se slika Srbije u svetu promenila jer se sada vodi odgovorna i dosledna politika.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ana Brnabić

Ona je u intervjuu za TV Pink naglasila da još ima važnih partnera, kao što je Nemačka, koji se ne slažu da nema crvenih linija i da se sa njima mora nastaviti dijalog i da im se stalno govori zašto je važno da se dođe do kompromisnog rešenja koje nudi Srbija.

- Ne smemo da imamo dodatno postavljanje crvenih linija. Nama je Nemačka iskren partner, nemačke kompanije značajan su segment srpske ekonomije. Važno je da se s njima razumemo i važno je da s njima razgovaramo - naglasila je Brnabićeva.


Ona je napomenula da su Beograd i Priština još daleko od postizanja kompromisnog rešenja i da je pitanje da li će ga i biti, te da dijalog može dodatno samo da opterećuje postavljanje crvenih linija.
Foto: ST/V. LUKIĆ
Vučić i Brnabić

Srbija je, kako je rekla, ranije imala vlade koje su vodile neodgovornu i neozbiljnu politiku, gde se jedno pričalo u Briselu, drugo u Moskvi, treću u Vašingtonu, a da se sada, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, vodi dosledna i ozbiljna politika i da je Srbija danas pouzdan partner.


- Danas oni nas slušaju, čuju nas, stav SAD se promenio. Ranije se Srbija ni za šta nije pitala, imali smo nametnuta rešenja, crvene linije. Danas nema crvenih linija i, ako se Beograd i Priština dogovore oko kompromisa koji će dugoročno doneti mir i stabilnost, onda je to prihvatljivo za SAD - zaključila je premijerka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Arditi

22.10.2018 14:12

Premijerka je u pravu. U Srbiji se zaista vodi sada odgovorna politika.

mario

22.10.2018 15:27

Ako je istina onda je to vrlo pozitivna vest.

Mia

22.10.2018 19:30

Odgovorna politika vlade se vodi.

DAINO

22.10.2018 21:01

Veoma lepa vest,vidi se da ova vlast vredno i posteno radi.