Vulin: Neosuđenim teroristima dajete naoružanje i očekujete mir?!

Autor: Tanjug

Vesti

21.10.2018

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao što je priznanje Kosova izazvalo talas separatizma u svetu, tako i igranje takozvanom vojskom Kosova izaziva ozbiljne bezbednosne probleme za čitav region, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE
Aleksandar Vulin

On je dodao da je za Srbiju formiranje takve formacije neprihvatljivo.

- Neosuđenim teroristima dajete teško naoružanje i očekujete da će vladati mir. Posebno je licemerno kada predstavnici velikih sila, koje podržavaju vojsku Kosova, kažu da je to prilika za Srbije da postanu deo multietničkog Kosova, a ne objasne zašto takva prilika nije iskorišćena povratkom Srba na svoju imovinu u Prištini, Đakovici ili bilo kom drugom gradu na KiM. Za nas je formiranje paravojske na KiM neprihvatljivo - istakao je Vulin.


Upitan da li veruje da će Kfor, u slučaju pogoršanja bezbednosne situacije na KiM, biti spreman da zaštiti srpskog stanovništvo, on je dodao da Kfor, sa 4.000 dobro obučenih i opremljenih vojnika, ima te kapacitete, što mu je i mandat.

S obzirom na to, prema njegovim rečima, "ili je međunarodna zajednica nemoćna da obezbedi mir i vladavinu prava, ili je tzv. vojska Kosova nepotrebna avantura koja može da ugrozi mir na KiM, ali i u regionu, nema trećeg odgovora".

Upitan od razgraničenju kao mogućem rešenju kosovskog problema, on je rekao da je "život u kome smo taoci politike razlicicith delova teroritičke OVK nesaglediv rizik za sav naš narod".


- Što pre budemo uspostavili jasno razgraničenje sa velikom Albanijom, pre ćemo moći da zaustavimo njeno širenje i ojačamo naše pozicije. Proces rešavanja nacionalnog pitanja Srba započeće kada se budemo razdvojili od Albanaca. Vreme je da Srbija misli samo o sebi i svom narodu - dodao je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
NIKO

21.10.2018 09:30

Moramo ih zaustaviti.

pavle

21.10.2018 09:31

Slažem se sa Vulinom, zna se gde je granica Srbije i Albanije!

vesna

21.10.2018 09:31

Kao što je priznanje Kosova izazvalo talas separatizma u svetu, tako i igranje takozvanom vojskom Kosova izaziva ozbiljne bezbednosne probleme za čitav region,

desa

21.10.2018 09:32

Za Srbiju formiranje takve formacije neprihvatljivo.