Poslanička pitanja o bahatom Skotu, Šabiću koji ne odgovara i nedoslednom REM

Autor:

Vesti

16.10.2018

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici Skupštine Srbije danas su započeli novu sednicu na čijem su dnevnom redu i izmene i dopune Zakona o ozakonjenju, ali će pre toga utvrđivati dnevni red, pošto završe sa poslaničkim pitanjima.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Prvo poslanička pitanja, pa onda rasprava o zakonima

Najviše poslanika danas se interesovalo koji je odgovor predsednika Republike i Vlade Srbije na izjavu američkog ambasadora Kajla Skota koji je rekao da Kosovo nije "takozvana država", već "nezavisna i suverena zemlja".

Poslanik SNS Aleksandar Marković je rekao da je dobio odgovor na postavljeno poslaničko pitanje od Poverenika za informacije od javnog značaja, Rodoljuba Šabića a u vezi sa njegovim napadima na Aleksandra Martinovića, šefa poslaničke grupe SNS, kao i o njegovoj zloupotrebi funkcije u dnevnopolitičke svrhe.

Odgovor, kako kaže, obiluje raznim paušalnim i diskvalifikatorskim ocenama, nedopustivim optužbama i opskurnim poredjenjima ali u njemu fali suštinski odgovor na jednostavno pitanje: "Šabiću, po kom zakonu imaš prava da zloupotrebljavaš svoju funkciju?"

Marković je postavio pitanje i REM-u, da li TV N1 i TV Šabac krše zakon o elektronskim medijima povodom direktnog prenosa raznih političkih skupova i tribina, osvrćući se na prijavu koju je NUNS podneo protiv TV Pink kada je vršen direktan prenos obraćanja Predsednika Republike, Aleksandra Vučića.

- Dakle, N1 može da prenosi uživo razne političke tribine, okrugle stolove i slično, a obraćanje Predsednika države ne može da se emituje uživo - pitao je Marković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Nesa

16.10.2018 14:46

Poslanici opozicije kao da to uopste interesuje, oni su tu samo da sputavaju skupstinu da radi svoj posao.

Josip

16.10.2018 14:48

N1 je americka televizija koja forsira opoziciju i zbog toga nema Vucica uzivo.

Goran

16.10.2018 14:49

N1 je protiv Vucica i oni prenose samo neke budale koje pricaju najgore o predsedniku i to treba zabraniti a ne pink koji je savestna televizija.

milena

16.10.2018 15:12

Skot je dobio dobru repliku na svoju izjavu vezanu za Kosovo, ne treba od da odredjuje da li je Kosovo drzava ili ne.