Brutalna poruka predsednika Vučića: Đilas bi sad da gasi televizije

Autor:

Vesti

10.10.2018

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je juče iz Astane (Kazahstan) da će mnogo izbora da prođe da bi aktuelna opozicija mogla da razmišlja kada će da se dočepa odgovornosti jer su, kaže, do sada pokazivali samo neodgovornost.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić predložio je predsedniku Kazahstana Nursultanu Nazarbajevu (D) da ta država u Beogradu otvori trgovinsko predstavništvo

Vučić je ovo izjavio odgovarajući na pitanje novinara kako vidi zahtev lidera Saveza za promene Dragana Đilasa da se televiziji Pink oduzme dozvola za rad.

- Nemojte da se brinete, radićete vi još dugo. Važno je da plaćate poreze, a imate i veliki broj zaposlenih. Gledaoci su ti koji će odlučiti šta će da gledaju.

Predsednik je zapitao da li Đilas možda misli da građanima Srbije ponudi televiziju na kojoj će nam prikazivati "Velikog brata".

- Moje je pitanje da li će da napravi "Velikog brata", pa da vade polne organe na sto, što smo gledali - rekao je Vučić i dodao:

- To što bi neko nekoga da zatvara, gasi, progoni... Da sam ja to rekao pre nekoliko godina, ili bilo kada, koliko biste imali reakcija protiv mene, na koliko mesta bih smeo da se pojavim, svi bi tražili da budem bojkotovan u medijima. A oni bi da gaze, sklanjaju, uklanjaju, maltretiraju, neka im to bude politika, meni je od takvih gluposti mnogo važnije šta ću ovde u Astani da uradim za zemlju.

Veće plate u prosveti

Prosvetari će dobiti veće plate, ali treba da se vide i bolji rezultati u svim oblastima obrazovanja, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug

- Moraćemo u Srbiji mnogo više da se pozabavimo obrazovanjem, a ne da jedino pitanje bude kada će biti veća plata - rekao je Vučić.

Vučić počasni profesor Evroazijskog univerziteta

Vučiću je juče je na Evroazijskom univerzitetu "Gumiljov" u Astani dodeljena titula počasnog profesora nakon što se obratio studentima.
- Sproveli smo teške reforme, fiskalnu konsolidaciju. Danas mogu reći da je Srbija na dobrom putu - preneo je predsednik Srbije studentima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Vučić na Univezitetu

Rekao je da je ono što nas opterećuje situacija u regionu, te naveo da imamo problema sa Prištinom, to jest oko pitanja Kosova i Metohije.
- To je jedan od razloga što smo zahvalni Kazahstanu jer je to zemlja koja u potpunosti poštuje teritrijalni integritet i suverenitet Srbije - naglasio je Vučić.
U holu univerziteta, nakon predavanja, otkrivena je tabla sa imenom Aleksandra Vučića kao počasnog profesora.

Unapređenje vojnotehničke saradnje

Zahvaljujući ovoj poseti Kazahstanu, kako je rekao Vučić, biće unapređena saradnja u mnogim oblastima.
- Verujem da ćemo ovom posetom mnogo toga da promenimo i vidim da se to naročito menja u vojnotehničkoj saradnji. Značajne su inicijative i u oblasti poljoprivrede, naših instituta, od kojih posebno za semenarstvo i veterinarstvo - poručio je predsednik Srbije, napomenuvši da su mnogobrojne softverske kompanije iz naše zemlje došle i da su zainteresovane za saradnju.

Ordenje za predsednike

Predsednik Nazarbajev dodelio je šefu srpske države odlikovanje - Orden prijateljstva prvog reda Republike Kazahstan, dok je Vučić njemu dodelio Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici.
 

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić na reveru nosi orden prijateljstva

Predsednik Vučić sastao se i s premijerom Kazahstana Bakitdžanom Sagintajevim, a potom su obojica prisustvovala Poslovnom forumu Kazahstan-Srbija.

Kapsula za BK Tesla park

Premijer Kazahstana Bakitdžan Sagintajev i predsednik Vučić položili su u Astani kapsulu za projekat izgradnje stambenog kompleksa BK Tesla park. Oni su obišli mesto gde će se izgraditi moderan stambeni kompleks, koji će nositi ime jednog od najznamenitijih Srba.

Nazarbajevu poziv da poseti Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je juče predsedniku Kazahstana Nursultanu Nazarbajevu da ta država u Beogradu otvori trgovinsko predstavništvo, a njega je pozvao da poseti našu državu.

Nazarbajev je rekao da je 20. vek bio težak za Srbiju, koja nastoji da zaleči rane iz tog perioda, te poručio da će njegova zemlja biti uz nas u savladavanju svih teškoća.
- Mi smo sigurni da će Srbija savladati teškoće. Bićemo uz vas i želimo vam uspeh - poručio je Nazarbajev

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ela

10.10.2018 14:31

A nekada ih otvarao. Smešno!

vitki

10.10.2018 19:38

Djilas jeste prvi poceo sa realitijima!