(VIDEO) Predsednik Srbije započeo posetu Kazahstanu: Vučić i Nazarbajev razmenili počasna priznanja

Autor: Tanjug

Vesti

09.10.2018

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas dvodnevnu posetu Kazahstanu susretom sa predsednikom te države Nursultanom Nazarbajevim.

RepublikaFoto: Tanjug
Predsednik Vučić dodeljuje priznanje predsedniku Kazahstana

Vučić je dočekan je, uz najviše državničke počasti u Predsedničkoj palati u Astani, uz intoniranje himne dve zemlje i počasnu gardu.

Doček je propratio veliki broj domaćih i stranih medija.


Nakon ceremonije svečanog dočeka, predsednik Vučić sa svojim kazahstanskim kolegom Nazarbajevim započeo je sastanak u užem sastavu.
RepublikaFoto: Tanjug

Ovo je inače treća zvanična poseta predsednika Srbije Kazahstanu, gde je prošli put boravio pred leto prošle godine povodom otvaranje Ekspo-a 2017.

Tokom posete srpske delegacije koju prevodi predsednik Vučić, a u kojoj se nalazi više ministara i brojni privrednici, planirano je i potpisivanje više sporazuma.

RepublikaFoto: Tanjug

To su: Sporazum između Vlade Kazahstana i Srbije o saradnji u borbi protiv kriminala, Memorandum o uzajamnom razumevanju između Ministarstva omladine i sporta Srbije i Ministarstva razvoja Kazahstana u oblasti politike mladih, Memorandum o saradnji i razmeni u oblasti građevinarstva između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva za investicije i razvoj Kazahstana, kao i i Memorandum o razumevanju između nadležnih organa Srbije i Kazahstana u oblasti vazdušnog saobraćaja.

Tom prilikom predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, nakon razgovora u Predsedničkoj palati u Astani, dodelio Orden prijateljstva prvog reda Republike Kazahstan.

RepublikaFoto: Tanjug

 

On je tom prilikom ukazao na prijateljstvo dve zemlje i doprinos predsednika Srbije jačanju veza dve zemlje.

Predsednik Srbije dodelio je, nakon sastanka, predsedniku Nazarbajevu Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici predsedniku Kazahstana.

RepublikaFoto: Tanjug

Predsednik Vučić je istakao da su ovaj orden Republike Srbije, koji je najviši koji može da se dobije, do sada dobili predsednik Rusije Vladimir Putin i Kine Si Ðinping.

- Vi ste, pored predsednika Putina i Sija, treći predsednik koji je dobio ovaj orden. Dodeljujem vam taj orden za vaš doprinos koji ste dali na izgradnji prijateljstva naše dve zemlje, kao i na očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije - istakao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug
Članovi delegacija

Nakon dodele ordena nastavljen je sastanak šefova država u širem sastavu, posle čega će se oni obratiti medijima.

Ovo je, inače, treća zvanična poseta predsednika Srbije Kazahstanu, gde je prošli put boravio pred leto prošle godine povodom otvaranje Ekspo-a 2017.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (90)

Loading
milica

09.10.2018 07:50

Poštovanje, podrška i poverenje na obostrano zadovoljstvo.

Dinko

09.10.2018 07:50

Čestitke predsednicima u veri da će još godinama produbljivati saradnju između dve prijateljske zemlje.

milica

09.10.2018 07:50

Poseta od izuzetnog značaja za Srbiju.

Anna

09.10.2018 07:52

Vidi se da se predsednik trudi i to sve radi za dobrobit Srbije.