EVROPSKA UNIJA konačno iznela jasan stav: OVO je prihvatljivo rešenje za Kosovo

Autor:

Vesti

05.10.2018

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici visoke komesarke EU za spoljnu politiku Federike Mogerini otkrili su za kakvo rešenje se zalažu u dijalogu Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto ilustracija

- Evropska unija se u dijalogu Beograda i Prištine zalaže za rešenje koje nije zasnovano na etnički čistim državama  -  izjavili su predstavnici visoke komesarke EU za spoljnu politiku Federike Mogerini, piše prištinska Koha.

Kako su rekli, pravnoobavezujući sporazum Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa mora da garantuje održivo rešenje, koje je u skladu sa međunarodnim zakonima.

Portparolka Federike Mogerini, Maja Kocijančič, rekla je tom listu da je EU fokusirana na pronalaženje rešenja sa kojim se slažu obe strane.

Upitana da prokomentariše inicijativu predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija o korekciji granica, ona je kazala da ne želi da komentariše "sadržaj tekućih rasprava", već samo da EU podržava "bilo koje rešenje o kome su se obe strane dogovorile", navodi se u Unmikovom pres-klipingu.

"Znate evropsku istoriju. Zasnovana je na prevazilaženju i sprečavanju ideja za etnički čiste države", rekla je Kocijančičeva.    

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Ana

05.10.2018 14:02

Srbija je iz dana u dan sve vise cenjena i kao i njeno misljenje i stavovi.

Maca

05.10.2018 14:03

Glas Srbije treba da se cuje pod okriljem Medjunarodne zajednice....Srbiji je mesto u EU

Mico

05.10.2018 14:19

EU ne bi trebalo toliko da tolerise ponasanje albanskih terorista,jer to sto rade je za svaku osudu.

Laza

05.10.2018 14:25

Zašto onda niko iz EU nije reagovao kada se napadaju i proteruju Srbi sa svojih ognjišta zar to nije pokušaj stvaranja etnički čiste zajednice?!