PRVI ČOVEK HURGADE ZA SRPSKI TELEGRAF: Stižem kod Palme da se bratimimo!

Autor: K. M.

Vesti

01.10.2018

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imamo dobre odnose sa Srbijom, a ove godine će biti 110 godina diplomatskih odnosa sa vašom zemljom. Imamo dugu i pozitivnu zajedničku istoriju i treba raditi na još boljim odnosima.

RepublikaFoto: Promo foto
Ahmed Abd Ala hoće da se bratimi sa Palmom

Ovo je izjavio načelnik okruga Crvenog mora Ahmed Abd Ala novinarskoj delegaciji iz Srbije prilikom njihove posete Hurgadi. Kako je istakao u izjavi za Srpski telegraf, broj turista iz Srbije u Hurgadu stalno raste, ali želi da se taj broj dodatno poveća.

- Srbi znaju za lepote Crvenog mora i iz tog razloga se nadam da ćemo ostvariti jače veze između dva naroda.

Dobili ste poziv od Dragana Markovića Palme da posetite Jagodinu?

- Tako je. Dolazim u Srbiju 20. oktobra i to će biti moja prva poseta vašoj zemlji. I biće krunisana sporazumom o bratimljenju između naša dva grada - Jagodine i Hurgade. Inače, Egipćani ne zaboravljaju Tita i prijatelje. Baš kao ni činjenicu da je Jugoslavija bila uz nas kada niko nije - 1967, kada nas je napao Izrael. Tada ste nam čuvali leđa i na tome smo vam večno zahvalni.

Ahmed Abd Ala: Egipćani ne zaboravljaju Tita i prijatelje. Baš kao ni činjenicu da je Jugoslavija bila uz nas kada niko nije

Da li ćemo turiste iz Egipta viđati u Srbiji?

- Nadam se. Važno je da sarađujemo. Da dolaze nove turističke agencije, da se razvija infrastruktura koja će doprineti i samom razvoju turizma. Mi kao država ojačavamo turizam. Imamo aerodrom koji može da primi 15 miliona putnika godišnje, a počela je i izgradnja još jednog aerodroma.

RepublikaFoto: Tanjug
Dragan Marković Palma

Da li je za turiste Hurgada bezbedna?

- Apsolutno. Naši turisti apsolutno slobodno se kreću i u kupaćim kostimima mogu da šetaju po ulici. Pre 2011. i Arapskog proleća bilo je dosta izgrađenih rizortova. Neki koji su tada počeli da se grade ostali su neizgrađeni. Pre te 2011. imali smo 15 miliona turista. Plan nam je da vratimo taj broj. Recimo, 2017. smo imali 4,5 miliona putnika na aerodromu.

Poruka za turiste iz Srbije?

- Crveno more je najlepše u Africi i mi raširenih ruku pozdravljamo i dočekujemo turiste iz Srbije. I ne zaboravite da se ovde do januara možete kupati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading