VUČIĆ: Želimo dugotrajni mir, ALI NI ČASA NEĆU ČASITI DA ZAŠTITIM NAŠ NAROD

Autor: Republika

Vesti

29.09.2018

19:12 >> 19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je komentarišući upad specijalnih snaga Prištine ROSU na sever Kosova i blokadu hidrocentrale Gazivode da je tim aktom najbrutalnije prekršen Briselski sporazum. Srbija će pronaći način da zaštiti svoj narod, dodao je predsednik Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

- Danas je po treći put u poslednjih nekoliko meseci na apsolutno neprimeren način najprovokativnijim aktima ugrožen mir od strane Prištine, napadnut mir i pokušaj da se od Srbije dobije odgovor kako bi se sa jednim delom međunarodne zajednice nastavilo satanizovanje naše zemlje - rekao je predsednik Srbije i pojasnio:

- U operaciji u kojoj je učestvolao između 110 i 130 specijalnih snaga, svi naoružani dugim cevima, brutalno su maltretirano više lica. Privodili su ih i zadržavali a za to nisu imali ni pravo ni razlog - naveo je Vučić na početku obraćanja.

On je potom naveo članove Briselskog sporazuma koji su prekršeni, a istakao je da je prekršena i Rezolucija 1244.

-  Danasnjim aktom specijalnih jedinica ROSU pogaženo je više međunarodnih sporazuma, dogovora i dokumenata, rekao je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

Koje sporazume su prekršili Albanci?!
- Prekršen je član 9. Briselskog sporazuma koji uređuje lanac komandovanja
- Prekršen je Sporazum o slobodi kretanja
- Prekršena je Rezolucija 1244
- Prekršen je vojnotehnički sporazum

Prekršen je član devet prvog briselskog sporazuma koji uređuje lanac komandovanja, i to tako što Srbi ni na koji način nisu bili obavešteni o toj vojnoj akciji, pri čemu su svih 110 do 130 pripadnika ROSU bili Albanci, a koji nisu imali veze s kosovskom policijom sever, niti sa regionalnom komandom koju inace vodi Srbin. 

Takođe, dogovoreno je da će regionalni komandir sarađivati s drugim komandantima, a ni to nije poštovano, jer niko od komandanata srpske nacionanolsti nije obavešten o akciji. 

Pogaženi su još Sporazum o slobodi kretanja, Rezolucija 1244 , na koju se ne obaziru ni Albanci, ali ni njihovi zapadni saveznici. 

I , konačno, pogažen je sporazum vojnotehnički i to u vise tačaka, posebno u delu koji se odnosi na ulogu Kfora, rekao je Vučić.

 

Poruka za EU - Uzdržite se od licemerja

"Danas se videlo da srpska suza nema roditelja, da moramo sami o sebi da brinemo i da naš narod nema na koga da se osloni osim na sebe i Srbiju. Reakcija EU je takva da je rađe ne bih komentarisao", naveo je Vučić i upitao Brisel:

- Od čega mi to da se uzdržimo gospodo iz Brisela? Od čega više da se uzdržimo? Ili bi trebalo vi da se uzdržite. Makar od licemerja, ako možete - kazao je predsednik Srbije.

On je zamolio Srbe iz Zubinog potoka da napuste barikade i da se vrate svojim kućama.

- Molim ih, jer nemam pravo da zahtevam, molim ih da napuste barikade i da se ponašamo ozbiljno i odgovorno - istakao je Vučić.

Vučić: Nije lepota od Boga, nego od Srba

- Jeste li čuli nekad da neki predsednik ide na kafu s dugim cevima", komentarisao je večeras predsednik Aleksandar Vučić izjave kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome kako je išao na izlet na jezero Gazivode. 

- Potpuno je, kao, normalno da je predsednik otišao na kafu, prošetao, paradirao malo...skupa ta kafa, jeste čuli da tako ide neki predsednik na kafu? - zapitao je Vučić u vanrednom obraćanju naciji. 

A, kako je primetio, i "impresije" koje je Tači preneo, pogrešne su i, kako je napomenuo, neko bi morao Tačiju da skrene pažnju. 

- On je rekao da je uživao u lepoti koja je dar od Boga, ali treba da zna da je jezero veštačko, da ga lepotom nije obdario Bog, nego čovek i da je taj čovek Srbin, jer to su veštačko jezero napravili Srbi - naveo je Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
Nina

29.09.2018 19:17

Jasan pokazatelj da Siptari krse sve moguce postignute sporazume....

Laki

29.09.2018 19:17

Jasan pokazatelj da Albanci krse sve moguce postignute sporazume....

perica

29.09.2018 19:27

Tačiju je samo falio revolver i šešir pa da izigrava šerifa.

Maki

29.09.2018 19:47

Puna podrska.