Vučić: Nisam išao u Njujork, ne mogu da slušam iste priče

Autor: Republika

Vesti

28.09.2018

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nije hteo da ode u Ujedinjene nacije u Njujorku, jer bi tamo morao da razgovara i sa albanskim i sa svetskim predstavnicima, sa kojima, kaže, ne zna o čemu više da razgovara, jer on želi suštinski napredak kada je reč o pitanju KiM, što oni ne žele.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Aleksandar Vučić

Istakao je i da je zadovoljan kako su Srbiju predstavili premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i da su obavili dobar posao. 

- Ne mogu više da idem, da ponavaljm jedno isto. Recite mi, ljudi, da li ste spremni za suštinski napredak. Ako jeste, eto me, doleteću čime hoćete, u Brisel, na Grenland, gde god me pozovete… Samo nemojte da dolazim, da gubim vreme i slušam iste prazne priče koje slušam već godinama – da Srnija treba da prizna nezavisnost Kosova - rekao je Vučić novinarima u Nišu. 

Poručio je da on neće priznati kosovsku nezavisnost, da Srbija želi kompromis, a ne rešenje koje će značiti da Albanci sa KiM dobiju sve, a mi ništa. 


- To je bio razlog zbog kojeg nisam otišao - rekao je Vučić. 

Kako kaže, to neki ne mogu da razumeju, jer bi oni išli u Njujork zbog samog puta u Njujork, da mogu da odu u šoping. 

- Misle da je to pitanje šopinga...Meni je lepše u Nišu, nego u Njujorku, da budem sa svojim narodom, da nešto uradim za ljude - naveo je predsednik. 

Dodao je da u Njujork ide, ako ima obavezu i ako nešto može da reši, a da je sada znao da u ovom trenutku to ne može da uradi, te da je imao puno poverenje u premijerku i šefa diplomatije. 

- A, oni što zaskaču po hodnicima, šta ćete… Pacoli, Jeremić, slični su kao jaje jajetu po tom pitanju, ako mogu negde da se uslikaju, da pokažu da su važni, to im je život… Čovek izmislio telefon sa kamerom, pa sad svako može da bude važan - rekao je Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Nina

28.09.2018 18:38

Ovo je ispravna odluka kad budu spremni na dogovor neka se jave....

Laki

28.09.2018 18:39

Ispravan potez....

Anamarija

28.09.2018 18:45

Premijerka Brnabic je na pravi nacin predstavila Srbiju u UN, a opozicija koja blati svoju zemlju pokusavajuci i u Njujorku da se okoriste pricajuci lose o Srbiji je jadna i bez nade da vrati poverenje gradjana.

MAJA

28.09.2018 18:50

Nis je danas presrecan.