Vesić: Izvinjavamo se Đilasu što naš gradonačelnik nije bahati Veliki brat kao što je bio on

Autor: Tanjug

Vesti

24.09.2018

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić poručio je danas bivšem gradonačelniku Draganu Ðilasu da je lako izdavati saopštenja i ponovo ga pozvao da izađe sa njim na TV duel "pa da građani iz prve ruke čuju kako se Ðilas bogatio i krao".

RepublikaFoto: Tanjug/Oksana Toskic
Vesić i Đilas

- Ja sam spreman i ponovo ga pozivam da bira televiziju na kojoj će izaći na duel. Kao medijski magnat on može da izabere televiziju, voditelja i termin, ako ništa drugo nek uzme onu svoju N1 televiziju, tu može sigurno da organizuje duel, pa da onda građanima Srbije priuštimo da iz prve ruke čuju kako se bogatio i krao u Srbiji - rekao je Vesić novinarima na Trgu Nikole Pašića. 

Vesić je rekao da je Dragan Ðilas u prošlom sazivu Skupstine grada bio odbornik poznat po tome da je došao samo na prvu sednicu i više od četiri godine ni na jednu, a da je za to vreme redovno uzimao novac od Skupštine grada.


- U ovom sazivu Dragan Ðilas je, moram da priznam, počeo da dolazi na sednice Skupštine grada, ali vidim da ima dovoljno vremena i da je dokon pošto jedino čime se bavi i što mu je osnovna kritika rada Skupštine grada ko se koliko pojavljuje u medijima - rekao je Vesić i dodao da Ðilas ima dovoljno vremena da "se time bavi pošto je postao milioner u prošlom sazivu i obezbedio i svoje čukununuke, pa može da sedi kući, gleda TV kanale i vodi računa ko se gde pojavio.
RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

- Pošto Ðilas meri ko se koliko od gradskih funkcionera pojavio u medijima želim da ga razočaram da ćemo se svi još više pojavljivati jer mi radimo i imamo šta da pokažemo. Iza nas je ogroman posao koji smo uradili, od Beograda na vodi do više stotina dečijih igrališta i pokretanja projekata koji su decenijama stajali zapušteni kao što su nova železnička stanica, nova autobuska stanica, izgradnja obilaznice oko Beograda, izmeštanje Savskog mosta - naveo je Vesić.


On se "izvinio" Ðilasu što sadašnji gradonačelnik, kaže, nije kao on oteo parcelu u Pionirskom gradu koja je namenjena za rekreaciju dece i omladine i napravio kuću Velikog brata na čemu se, tvrdi Vesić, lično obogatio nekoliko miliona evra i uveo rijalitije u Srbiju.

- Mi se izvinjavamo Draganu Ðilasu što kao on ne naplaćujemo roditeljima dva puta višu cenu za vrtiće gde je uzeo roditeljima oko 30 miliona evra za šta je moglo da se sagradi oko 15 vrtića. Mi se izvinjavamo Ðilasu što kao on, naš gradonačelnik na početku mandatu nije prijavio ušteđevinu od 70.000 evra, ženinu kuću na Dedinju i automobil, a na kraju mandata 24 miliona evra u nekretninama, što govori o tome kako se ponašao kao gradonačelnik - istakao je Vesić.

On se Ðilasu "izvinio" i za to što sadašnji gradonačelnik ne trguje sekundama sa sopstvenim preduzećem kao što je Ðilas radio sa Studiom B

Kako je rekao, Studio B je bilo gradsko preduzeće čiji je osnivač bila Skupština grada, koja je, kaže, birala Dragana Ðilasa koji je "prodavao sekunde Studiju B po višetruko višim cenama nego što se to dešavalo kasnije".

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Goran Vesić

- Mi se izvinjavamo Draganu Ðilasu što kao on, naš gradonačelnik nema firme koje su od trenutka, kada je došao na vlast, napravile profit koji je veći nekoliko hiljada puta, što je napravio obrt od 180 miliona evra i zaradio 50 miliona evra. Mi se izvinjavamo Ðilasu i što naš gradonačelnik nije bahati Veliki brat kao što je bio on - naglasio je Vesić.


Napomenio je da je Ðilas Skupštinu grada smatrao svojim privatnim vlasništvom, a zaposlene u Skupštini grada svojim robovima i dodao da je najbolji dokaz za to što je sms porukom otpustio bivšeg sekretara za sport Igora Miklju.

- Za razliku od njega mi imamo tim, imamo ljude koji rade zajedno, od gradonačelnika, zamenika, pomoćnika, članova Gradskog veća, sekretara, direktora, i mi sprovodimo program koji smo obećali građanima - rekao je Vesić i dodao da zato na izborima lista Aleksandar Vučić dobija podršku građana, a Dragan Ðilas svaki put doživi debakl.
RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
PKB

Vesić kaže da PKB na najbolji način pokazuje kako je Ðilas uništavao Beograd i šta je radio sa njim.

Šef Odborničke grupe u Skupštini grada Aleksandar Mirković je rekao da se Savez za Srbiju i predstavnici tog saveza predvođeni Draganom Ðilasom služe neistinama, demagogijom i da licemerno pikušavaju da ljude koji odgovorno vode BG i Srbiju pretvore u nešto što nisu.

- Dragan Ðilas sa svojom svitom polazi pre svega od sebe jer je on ovaj grad upropašćavao i zadužio da 1,2 milijarde evra - rekao je Mirković i dodao da je gradska vlast, koja je došla 2014. godine taj dug prepolovila i paralelno sa tim nastavila da razvija Beograd i unapređuje život Beograđana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (65)

Loading
mamo

24.09.2018 14:51

Zahvalimo Đilasu što je doneo realiti u Srbiju jer kako bi se drugačio uživo promovisali zatvorenici i prostitutke.

Dacha

24.09.2018 14:51

Radojicic nema potrebu da svakodnevno bude u medijima, on ima rezultate koji govore za njega.

trn

24.09.2018 14:52

Neće Đilas izaći na tv duel jer je malo teže da se laže narod u direktnom prenosu.

Dragana

24.09.2018 14:53

Radojicic je covek iz struke, a za samo par meseci u politici ucinio je vise nego Djilas za sve ove godine.