ĐURIĆ KAŽE DA JE DIJALOG POD ZNAKOM PITANJA: Brisel će malo da sačeka na Vučića

Autor: Republika

Vesti

21.09.2018

05:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brisel će malo sačekati da ponovo vidi predsednika Srbije Aleksandra Vučića s obzirom na to da je izostala svaka podrška njegovim idejama za rešenje pitanja Kosova i Metohije i odnosa Srba i Albanaca, rekao je Marko Đurić, šef Vladine Kancelarije za KiM, odgovarajući na pitanje kada će biti nastavljen briselski dijalog.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić

Komentarišući izjavu Ramuša Haradinaja da će u "slučaju pomeranja granica trebati vojničke čizme", Đurić je upitao šta se dešava kada neko preti da će silom brisati one granice koje su postavile države koje su čak priznale Kosovo?

 

- Imate muk i ćutanje. Zato sam izašao da postavim pitanje svima u EU, da li će i na koji način reagovati na pretnje ili će opet ćutati - naveo je Ðurić i postavio pitanje da li bi se isto desilo i ukoliko bi neko iz Beograda rekao da želi da uklanja granicu između Srbije i Republike Srpske.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije neće putovati u Njujork krajem meseca na zasedanje Generalne skupštine UN, te da tamo neće biti nikakvog sastanka u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Podsetio je da se, kada je rukovodstvo Srbije započelo borbu za kompromisno pronalaženje racionalnog puta za rešavanje odnosa Srba i Albanaca, "sručila lavina napada i kritike, pre svega na predsednika Vučića".

Kako je rekao, predsednik Vučić je založio svoj autoritet i znanje u borbi za kompromis, a na njega se srušila lavina napada i on je u tome ostao, praktično, potpuno sam.

- Zato će oni sada malo da sačekaju da vide Aleksandra Vučića i malo će sačekati na taj sastanak - rekao je Đurić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (65)

Loading
Kosta

21.09.2018 06:25

Da smo mi pretili vojničkim čizmama nas bi odmah bombardovali! Ovako pošto su to šiptari onda nikom ništa!

mico

21.09.2018 19:44

@Kosta - Opravdano je nepoverenje predsednika Aleksandra Vucica u Prištinsku delegaciju. Oni su lazovi.

Mladen

21.09.2018 06:27

Tako i treba, neka se malo oni potrude i naprave neki mali ustupak za rešavanje kosovskog čvora.

petra

21.09.2018 06:28

Brisel će da sačeka našeg predsednika, jer nisu nimalo realni, Vučić kao Srbin nema podršku od njih.