DIVLJANJE USTAŠA U SPLITU: Napisali vozaču na automobilu "UBIJ SRBINA"

Autor: Republika

Vesti

19.09.2018

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Automobil parkiran u Splitu, kraj tvrđave Gripe, vandalizovan je sramotnim natpisom, "ubij Srbina", pišu hrvatski mediji, osuđujući ovaj događaj.

RepublikaFoto: pixabay.com
Split

- Nepoznati vandal ne samo da je oštetio automobil za koji je neko sigurno mukotrpno radio, već je pokazao sav odgoj i kulturu iskazivanjem mržnje prema jednom celom narodu. "Predivna" razglednica Splita svim stanovnicima i posetiocima srpske nacionalnosti - piše na portalu "Dalmacija danas".,

Ovaj događaj zabeležen je prošle srede, 12. septembra. Na fotografiji se međutim ne vide registarske tablice.

Sama slika proširila se i Fejsbukom, a prati je opis "Pa vi idite u Hrvatsku na more", a izazvala je mnoštvo drugih negativnih komentara.

- To je legitimno! Nisu nikog povredili, a pojedincima ako nije jasno da nisu dobrodošli - a došli - pa eto vam onda. To je njihova zemlja! - glasi jedan od komentara, a a njegov autor je, verovatno ironično, dopisao i "živelo bratstvo i jedinstvo".

- Ljetos su se Srbi natjecali ko će više navijati za nogometaše. Nogometaše, koji slave uz ustašu Tompsona ili glupsona - napisao je jedan član grupe, i to na ćirilici. Tompsonovo ime, slučajno ili namerno, bilo je napisano malim slovom.

Na sve to su se javljali i jugonostalgičari gastarbajteri, ističući da oni "liju suze u tuđini, dok se ovde braća svađaju", ali i primeri uvredljivih natpisa upućenih građanima Hrvatske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miki

26.09.2018 16:11

Tako i treba!Ispravno!