MILO OBJAVIO RAT VUČIĆU!

Autor:

Vesti

15.09.2018

03:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović optužio je Srbiju i njenog lidera Aleksandra Vučića da otvaraju front sa Crnom Gorom.

Foto: Tanjug/AP
Prozvao Beograd za sve i svašta: Milo Đukanović

Prema njegovim rečima, na snazi je obnova medijsko-političke ofanzive iz Srbije prema Crnoj Gori, koja, kako ističe Đukanović, liči na onu iz devedesetih godina prošlog veka.

Šef crnogorske države je na ovaj način prvi put direktno uperio prst na Beograd, optužujući srpsku vlast da udara na Crnu Goru kako bi skrenula pažnju javnosti sa rešavanja problema južne srpske pokrajine.

- Pokušavao sam u razgovorima i sa Tadićem i Vučićem da im kažem da ne smatram racionalnim da vode ratove koji su neki drugi izgubili. Ono što ne razumem je da Srbija, kroz delovanje svoje medijske scene i dela političara, otvara neke druge frontove u regionu da bi relativizovala to pitanje ili na neki način ublažila fokus javnosti Srbije prema pitanju Kosova - ocenio je Đukanović u intervjuu državnoj TVCG.

MOJ STAV

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona

RepublikaFoto: Medija centar Beograd

Očekivano je od Mila Đukanovića da opravdanu brigu Srbije za položaj dela svog naroda u Crnoj Gori naziva velikosrpskom politikom, što je poznata teza srpskih neprijatelja, na čiju je stranu on očigledno stao. Sve činjenice jasno pokazuju da njegov režim sistematski krši ljudska i nacionalna prava Srba.

Komentarišući ovakve izjave večitog predsednika Crne Gore, potpredsednik SNS Miloš Vučević poručuje mu da slobodno može da bude spokojan od umišljenog napada neprijatelja iz Srbije.

- Milo govori gluposti. U Crnoj Gori, kao i u Hrvatskoj, najlakše je skrenuti temu s pravih pitanja optuživanjem Srbije za bilo šta. Neverovatno je koliko se Srbija korektno i pristojno odnosi prema susedima, neuporedivo bolje nego oni prema nama. O kakvoj propagandi onda Đukanović priča? Srbija čak ćuti i više nego što bi trebalo upravo kako bi pozitivno uticala na stabilnost regiona. On treba da se bavi standardom građana Crne Gore, a ne da u svemu vidi nekakvu velikosrpsku agresiju. Treba da mu bude jasno da Crnoj Gori nikakva opasnost ne preti od Srbije - objašnjava Vučević.

Vlast u Podgorici u sadejstvu sa Haradinajem i Tačijem produbljuje antisrpsku politiku

Njegov stranački kolega Vladimir Đukanović navodi za Srpski telegraf da je njegov prezimenjak ovo uradio po nalogu i u dogovoru sa kosovskim političarima i NATO paktom.

- Jedan od većih frontova prema Srbiji otvara upravo zvanična Podgorica kako bi dodatno pritiskala Srbiju u daljim pregovorima oko KiM. Milo je u sadejstvu sa Haradinajem, a delimično i sa Tačijem, koji ga je nedavno posetio. Radi na tome da se Srbija odrekne bilo kakvih prava na KiM i dodatno će raditi da se srpski narod u Crnoj Gori nacionalno izjašnjava kao Crnogorci - ističe Đukanović.

Ofanziva protiv Srbije

RepublikaFoto: Tanjug
Podmukli udarac iz Crne Gore: Đukanović i Vučić

Marko Milačić iz stranke Prava Crna Gora kaže da Milo Đukanović pokreće ofanzivu protiv predsednika Srbije.

- Ovim intervjuom upravo Đukanović nanovo otvara ofanzivu prema srpskom narodu, a sada i konkretnije ofanzivu na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Time, bez dileme, produbljuje antisrpsku politiku i popularizuje stav u kom se ljubav prema Crnoj Gori temelji na mržnji prema Srbiji - smatra Milačić.

5 ZLO(KO)BNIH IZJAVA VEČITOG CRNOGORSKOG PREDSEDNIKA

- Logično je da danas, 25 godina kasnije, ne pokazujemo nesigurnost na provokacije koje dolaze sa nekih adresa koje imaju vekovne pretenzije na crnogorsku nezavisnost
- Crna Gora oseća da je izgradila imunitet da može bez velikog problema da odbije takve atake, bilo da oni dolaze sa nekih adresa iz regiona ili iz Moskve
- Ja sam od početka tvrdio da rat nije naš interes, da će ta politika dovesti do tragičnog stradanja Srbije i srpskog naroda, da će dovesti do konačnog gubitka dela teritorije Srbije i da Crna Gora mora ostati izvan toga
- Ja ne vidim da su Srbi na bilo koji način ugroženi i mislim da Crna Gora ima izraženi senzibilitet za pripadnika bilo koje vere i nacije u našoj državi
- Izjava patrijarha Irineja da je položaj SPC u Crnoj Gori gori nego u vreme osmanske okupacije i da je status Srba kao u doba Nezavisne države Hrvatske veoma je glupa

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
T34

15.09.2018 11:04

Djukanovic, nije sav svoj.

Zoki

24.09.2018 06:47

Kad će mobilizacija