VESELJI BULAZNI: Vučić na KiM došao sa ratnom retorikom

Autor: Tanjug

Vesti

09.09.2018

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji rekao je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Kosovo došao sa ratnom retorikom, "protiv mirne budućnosti".

RepublikaFoto: youtube.com/Ermal Mamaqi
Kadri Veselji

Veselji je priznao da je dozvola za Vučićevu posetu jezeru Gazivode došla posle poziva međunarodnih partnera, ali je, kako on tvrdi, Vučić zloupotrebio dozvolu, demonstrirajući na brani Gazivode "političku hegemoniju".

Nije precizirao na šta iz Vučićevog obracjhanja na brani Gazivode misli, a dodaje 


da je to bila i jasna demonstracija protiv svakog pravila sigurnosti, s obzirom na to, kako je naveo, da ne postoji demokratska praksa koja garantuje sigurnosne mere za održavanje konferencije na brani. 

- Želim da naglasim da sam bio protiv njegove posete Gazivodama, jer sam smatrao da takav postupak ne doprinosi miru i dijalogu u ovom trenutku. Ali, uz insistianje naših međunarodnih partnera, dozvolili smo - naveo je Veselji. 

Zahvalio je kosovskoj policiji i KFOR-u za "upravljanje situacijom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Radoslav

09.09.2018 17:00

Veselji je ocigledno nesto debelo pomesao.. juce i danas se predeednik Vucic ponasao kao pravi drzavnik i diplomata, ni jednim svojim potezom nije provocirao suprotnu stranu

Marija

09.09.2018 17:02

Ono paljenje guma i postavljanje barikada od strane bivsih siptarskih terorista to je verovatno bilo u sluzbi mira na KiM.

Ana

09.09.2018 17:19

Veselji jedno priča, drugo misli, a treće radi!

paramonte

09.09.2018 17:23

Evidentno mu je potreban slusni aparat.