IZJAVE OPOZICIJE OTEŽAVAJU pregovaračku poziciju Srbije, JANKOVIĆ PREDNJAČI!

Autor:

Vesti

04.09.2018

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je da ne očekuje mnogo od pregovora u Briselu, jer poziciju Srbije otežava neodgovorna opozicija koja se protivi da Srbija dobije nešto.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marko Đurić

- Mala su mi očekivanja da možemo, nakon svega što nam se dešava ovih dana i nedelja, da nešto izvučemo i dobijemo - rekao je Ðurić, gostujući na TV PInk.

On je dodao da pregovaračku poziciju Srbije otežava opozicija svojim izjavama, poput Saše Jankovića koji kaže da Kosovu treba dati "i dve stolicu u UN", a da se ne prizna nezavisnost. 


- Lažu narod da stolica u UN ne znači priznanje - rekao je Ðurić i dodao da opoziciji u Srbiji ne odgovara ekonomski jaka Srbija, te su se zato udružili da tom pitanju pokušaju da ruše Aleksandra Vučića.

Dodaje da ih borba da sruše politiku predsednika ne vodi u vlast, već "ruši i podriva interese Srbije".

- Neodgovorni ljudi u Srbiji se protivi ideji da Srbija dobije nešto, što možda može da dobije danas a za pet godina neće moći. Ne bih želeo da ovo bude još jedna propuštena prilika za Srbiju da nešto izvuče - naglasio je on.

Predstojeća poseta predsednika Srbije KiM biće, kako je rekao, najsveobuhvatnija i za organizaciju najkompleksnija poseta do sada, jer će posetiti dvocifren broj lokacija na KiM.

- Predsednik je insistirao da bude što više sa ljudima, da razgovara sa njima. Posetiće domaćinstvo Milana Kovačevića koji živi u Banjama, selo koje se nalazi u opštini u kojoj žive isključivo Albanci - rekao je Ðurić.

On je naglasio da je reč o selima koja do sada nije posetio nijedan zvaničnik Srbije i da to dovoljno govori o njegovoj posvećenosti.

- Srbima na KiM će ova poseta predsednika značiti život, ohrabrenje - naglasio je direktor Kancelarije i poručio Srbima na KiM da dokle god Aleksandar Vučić bude odlučivao, Srbima na KiM neće biti manje novca, niti manje prava nego do sada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (52)

Loading
Pljuckavac

04.09.2018 10:21

Opozicija namerno otežava pregovore. Njima je bitno samo da Vučić ne uspe i da se domognu fotelja!

Sale

04.09.2018 10:27

Oni misle da će tim govorima da naškode Vučiću a samo samo sabotiraju celu državu. Eto koliko im je stalo do Srbije.

Beogradjanin979

04.09.2018 10:33

Slazem se sa Markom Djuricem u pravu je!

Darko

04.09.2018 10:33

Apsolutno se slazem sa Djuricem.