Boško Obradović da objasni koliko je PARA uzeo za pozivanje na DRŽAVNI UDAR!

Autor: Republika

Vesti

17.08.2018

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost je pokrenuo zakonski postupak pred nadležnim tužiocem protiv Boška Obradovića, lidera jedne političke partije, kako bi bila rasvetljena sumnja da je Boško Obradović iz stranih obaveštajnih izvora dobio 500.000 evra gde je zauzvrat pozivao na državni udar.

Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Boško Obradović

- Postoji osnovana sumnja da je Boško Obradović od strane agenture primio pola miliona evra kako bi kreirao atmosferu neophodnu za državni udar. Pozivanje na nasilno svrgavanje predsednika Republike jeste skandalozan nastavak atmosfere koja se kreira u javnom mnjenju gde je konačni cilj rušenje jakog ustavnog poretka Republike Srbije i ulazak strane obaveštajne agenture u državni sistem. Nadležnog tužioca smo pozvali da ispita motive Boška Obradovića i da proveri njegove finansijske tokove, sa zahtevom da se Obradović optuži za krivično delo Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog poretka uz pomoć iz inostranstva, za šta je zaprećena kazna zatvora do osam godina - rekao je Mario Spasić, generalni sekretar. 

Komentari (42)

Loading
Mirjana

17.08.2018 10:39

Nego sta , nego je primio pare, jedva je docekao da pokusa da napravi pometnju, ali sva srece pa dobro poznajemo ovakve igre.

Jovan

17.08.2018 10:39

Nadam se da će se država konačno obračunati sa ljudima kao što je Obradović, muka mi je više od stranih plaćenika koji rade samo za svoj interes a protiv svoje države.

Dejan

17.08.2018 10:39

On je spreman na sve i svasta, tako da nista nije cudno i nemoguce kad je on u pitanju.

Jovanka

17.08.2018 10:39

Ma da je uzeo i pet miliona, šta mu vredi! Zna narod ko je Boško Obradović!