OBRADOVIĆ PREVESLAO ČLANOVE SVOJE ORGANIZACIJE: Pobuna Dveri zbog Đilasa

Autor:

Vesti

29.07.2018

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret Boška Obradovića je u totalnom rasulu!

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Boško Obradović zbog Đilasa izdao saborce

Poslanici, među kojima Srđan Nogo, najbliži Obradovićev saradnik, kao i funkcioneri Glavnog odbora usprotivili su se koaliciji sa Savezom za Srbiju, na čijem je čelu Dragan Đilas i time praktično napravili pobunu u Dverima.

Sednicu GO pratio je niz neregularnosti. Po statutu Dveri, za usvajanje odluke neophodna su 62 glasa za. Da bi ih obezbedio, Obradović je prvo isključio tri člana GO, zbog čega mu je bilo potrebno 60 glasova.

Od šestoro poslanika Dveri, čak četvoro bilo protiv

Međutim, za odluku o pristupanju savezu glasalo je samo 58 članova GO, pet je bilo uzdržano, a 30 protiv! Lider Dveri je potom prekršio statut, objavio da ulaze u savez navodeći da nije u pitanju koalicija, te da mu većina nije potrebna!

RepublikaFoto: twitter.com/SPDveri
Srđan Nogo povukao nogu i suprostavio se lideru Dveri

ŠIROKO ZA SVE PARE

Ove informacije potvrdio je i Srđan Nogo.

- Da, ja sam bio protiv te koalicije, i to sam obrazložio u svom govoru. Argumentacija protiv bila je dominantnija u govorima koji su se mogli čuti na sednici od argumentacije za ulazak u savez - rekao je poslanik Dveri.

58 glasova dobio Obradovićev predlog

Nogo nije bio jedini poslanik koji se usprotivio. Od njih šest (u njihovoj grupi u parlamentu je i Miladin Ševarlić, ali kao nestranačka ličnost), za Savez za Srbiju bili su samo Obradović i Marija Janjušević Nedić, dok su protiv, osim Noga, bili Ivan Kostić, Zoran Radojičić i Dragan Vesović.

Ovo nije jedini skandal u kom je tokom vikenda učestvovao Obradović. Naime, na društvenim mrežava obelodanjena su mnogobrojna dokumenta koja svedoče o enormnim sumama koje je Obradović trošio na žurke u poznatim prestoničkim restoranima i na skupa odela, umesto na stranačke aktivnosti, za šta je novac dobijao od države.

MOJ STAV
Foto: Tanjug

Darko Glišić, Potpredsednik SNS

Uzme od države, pa potroši na izlaske i pijanke, što preostane izvlači u svoj džep. I onda ne treba da čudi što i odluku sopstvenog Glavnog odbora falsifikuje kako bi se dokopao savezništva sa Đilasom jer i jednog i drugog spaja samo jedna ideologija, a to je novac

Foto: Tanjug/AP

Branko Radun, politički analitičar

Ta partijska kasa više služi očigledno za privatne svrhe, za zabavu i provod glavne ekipe u stranci, nego za stranačku promociju i organizaciju događaja na terenu.

To je, nažalost, postao manir pojedinim političarima

Tako je Obradović na ime pokreta Dveri samo u jednom prestoničkom klubu februara prošle godine napravio ceh od čak 501.696 dinara!

Nije se štedelo, pa je popijeno, između ostalog, čak 91 čaša vina šardone, preko 1.200 flaša piva različitih vrsta, 53 koktela plava laguna, 64 koktela mai tai, 163 flašice vode, 297 koka-kola, 43 red bula, po flaša viskija balantajns i Džek Denijels, kao i još na stotine vrsta vina, sokova i alkoholnih pića.

ŠOPING LISTA

Na osnovu računa, vidi se da se Obradović ili njegovi saradnici oblače na račun Dveri, koje su platile tri sakoa, dvoje pantalona i jedan kaput. Obradovićev pokret je ovaj šoping koštao 109.000 dinara. Na spisku troškova koje pokrivaju Dveri su i advokatske usluge za koje je tokom avgusta 2017. plaćeno 700.000 dinara. Na istu advokatsku kancelariju, samo mesec dana ranije, leglo je još 1,1 milion dinara. U spisku pruženih usluga piše da toliko košta pravna obuka članova stranke, na šta je dodato još 25.000 dinara na ime pružanja pravnih saveta.

Boško Obradović nije želeo da odgovori na pitanja Srpskog telegrafa ovim povodom, ali su nam zato iz njegovog pokreta Dveri prosledili dva dana staro saopštenje u kome tvrde da vlast pokušava da ih pritiska i da ih kleveće u, kako kažu, režimskim medijima.

Nikakav pak odgovor niti objašnjenje nisu imali za nenamensko trošenje stranačkog novca i bahaćenje njihovog lidera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
milena

29.07.2018 21:01

Vlada ce da radi svoj posao , a opozicija neka se samo svadja.

Andrej

29.07.2018 21:16

Izdao si nas Bosko,sramoto jedna.

Mina

29.07.2018 21:31

Koliko li je debeo obraz ovom Obradoviću, kada može da pojede sve ono što je pričao protiv Đilasa, tokom izborne kampanje. Ili je bolje da pitam, koliko vredi njegov obraz, pa je primenio ploču. Izgleda da je kod njega sve ima voju cenu.

Dragana

29.07.2018 23:23

Sramota. Kada je uspeo da izda partijske kolege, taj bi vrlo lako izdao i državu.